изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:16 EET
Макфакс: Охридският договор е мъртъв, каза Мендух Тачи    
По светаСкопие. Охридският договор не се прилага, той е мъртъв, а правителството на Македония през последната година само потвърди, че този договор е мъртъв, заяви днес в интервю за Радио Свободна Европа Мендух Тачи, цитиран от агенция Макфакс. Лидерът на Демократичeската партия на албанците /ДПА/ каза това, обяснявайки защо се обявява за нов договор.

„Правя всички това като последно предупреждение, че Македония е пред голяма опасност, посочи Тачи, казвайки на всички, които толкова много подценяват албанците и системата за измерване на капацитета на албанците като дилетанти и хора, които нищо не ги интересува - ако това предложение не успее, да бъдем живи, ще видим”, пише агенцията.
„Капацитетът, енергията на албанците, ако всичко това не се разбере – ще завършат с албанска държава вътре в тези територии”, заяви лидерът на ДПА.
„Може би в определени части ще има промени на конституцията, но трябва да изясним нещо. Абсолютно не се говори за територия, за федерализация, а ако нашият договор ги нервира, ще имаме друг подход - ще вземем Охридския договор и да видим докъде са изпълнени онези положения, които са записани в него. Ако 30% са изпълнени, тогава да се договорим как да постигнем другите 70%”, каза Мендух Тачи.
„Ще търсим сътрудничество с всички, особено с международната общност. Все още давам предимство на тази парадигма ЕС и НАТО, мултиетничност”, каза в интервюто лидерът на ДПА.
По-рано, според съобщения на албанската телевизия Топ чанъл, Тачи обвини македонския премиер Никола Груевски, че имал за цел да унищожи Македония, отбелязва Макфакс. Акцентът в изказването на Тачи бил върху Охридския договор, който според него бил напълно унищожен именно от македонците и от държавното ръководство.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Макфакс: Охридският договор е мъртъв, каза Мендух Тачи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди