изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:31 EEST
Жителите на Шишковци искат линч за ромите, убили техен съселянин    
НовиниКметът на Кюстендил Петър Паунов призова хората да съдействат на органите на реда, като подават навреме сигнали в полицията или общината. Това стана на събрание -протест в Шишковци, където черешовата война взе жертва.

"Защо никой от вас не сигнализира, че 4 ромски коли се насочват към градината. Защо не сформирахте групи за самоохрана, както ви предлагахме преди кампанията", попита Паунов. "Сега е момента да сме единни и да си помагаме", допълни той и изрази надежда, че убийците ще получат заслужените присъди.
Множеството от около 1000 души искаше да линчува убийците. Чуваха се викове- "Да ги обесим пред всички". По предложение на кметът на Шишковци Климент Терзийски, с 1- минутно мълчание бе почетена паметта на починалия Пламен Момчилов. Хората питаха и как е раненият Кръстьо, отговориха им, че е в стабилно състояние
Жителите на селото  настояха за категорични мерки срещу ромската престъпност, защита от полицията и изразиха готовност да блокират ЖП- линията за София и пътя за ГКПП- Олтоманци. На митинга бе и директорът на ОДМВР комисар Георги Джоглев и началникът на РУМВР- Кюстендил Росен Райчев. Исканията на хората постави кметът на Шишковци Климент Терзийски, който обвини полицията, че не си върши работата. Джоглев контрира  и каза, че са разкрили убийството за по-малко от 6 часа.
Циганинът Валентин Димитров- Пуди, който леши бит в болницата и заради, който става втората атака за отмъщение е познат на полицията. Миналата година, той е минал с каруца през полицейска кола, припомни Джоглев. Бил е в ареста 1 месец и е пуснат от съда с административна глоба.
Разговорите ще продължат в понеделник в общината, с инициативен комитет и със собственици на черешови градини. 
Дарик съобщи, че най-младият задържан за убийството в черешовата градина в село Шишковци е на 22 години. Той се казва Атанас Рангелов. Най-възрастен в наказателната група е 40-годишният Асен Иванов.
В групата, задържана за убийството на Пламен Момчилов и побоя над Кръстьо Симеонов и Марияна Спасова, са и 32-годишният Георги Николов, 30-годишният Ангел Иванов, 29-годишният Боян Иванов, Стоян Асенов също на 32 години и Трайчо Иванов на 34 години. Всичките са от ромския квартал "Изток". С прокурорска мярка арестът на седемте мъже е удължен за 72 часа.
Първоначално, за 24 часа, в ареста бяха задържани 12 души. Очаква се утре Кюстендилският окръжен съд да разгледа искането на наблюдаващия прокурор Камелия Стефанова за постоянна мярка "задържане под стража".
Полицията издирва още един от извършителите на убийството, което бе разкрито, намерени са и "оръдията на престъплението", каза директорът на ОД на МВР-Кюстендил комисар Георги Джоглев. Убийците са ползвали "дървени държалета".
80% от престъпността в Кюстендилско е ромска, призна още Джоглев. От четири месеца е увеличена числеността в полицейския участък в кв. "Изток" от шест на 18 души, но това е за сметка на градската и селската част.
"Ние не сме министерството на всичките работи. Нека не обвиняваме за всичко МВР, има прокуратура, съд, община, законодатели. Подкрепата на обществото за полицията е много ниска", коментира комисар Джоглев. "Като директор на РПУ- Кюстендил три години обикалям селата, срещам се с кметовете, искам да се организират звена за самоохрана, но виждам пълна незаинтересованост. Всички гледат само да мине кампанията с черешите и толкова", допълни директорът на полицията в Кюстендил.
"Благодарение на кмета Паунов и Общинския съвет получаваме подкрепа и пуснахме още един автопатрул да обикаля масивите, но как да сме навсякъде с две коли от района на "Теди Сим" до Трекляно", попита още Джоглев. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Жителите на Шишковци искат линч за ромите, убили техен съселянин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди