изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:48 EEST
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА    
НовиниПървото за Добричка област частно основно училище ще отвори врати през новата учебна година, съобщиха от Сдружение за предприемчиво гражданско общество.

Негов проект е изграждането на частното школо, което е лицензирано със заповед на министъра на образованието от 9 юни.  

Частно основно училище “Галилео Галилей” ще приема ученици от първи до седми клас. То ще предлага на своите  ученици възпитание в предприемчивост, откривателство, инициатива и развитие на управленски умения. Учене чрез игра, диалог, интерактивни методи на преподаване и обучение извън класната стая, обещава ръководството на училището. Във философията му е залегнало още провокирането на младите предприемачи за собствен бизнес в бъдеще, за съвместно вземане на решения и маркетинг на идеи. Управлението на учебно-възпитателния процес се осъществява от Борд на знанието, в което членуват двама доктори по педагогика.

Същината на намеренията на ръководството на училището, чийто проект е на Сдружение с нестопанска цел „За предприемчиво гражданско общество” с управител Кирил Каменов, се съдържа в интересните форми за избираема подготовка: „Млад предприемач”, „Управление на семейния бюджет”, „Управление на времето”, „Организиране на работата в нашата фирма”, „Моят първи бизнес”, „Модерен мениджър” и др.  Приемните изпити са на 30 юни, 30 юли, 17 август, 31 август и 7 септември. За повече информация: тел. 058/ 667 628 и 0889/363 228.  

Училището ще е в наети помещения в общинското основно училище “Отец Паисий”. Процедурата за назначаване на учители включва разработка на учебно занятие по учебния предмет, в който специализира учителят и защита на елементи от хода на урока. Оценяването включва майсторството на учителя да вплете в задължителното учебно съдържание философията на ЧОУ „Галилео Галилей”.
 


Сходни връзки

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА | 66 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-06-29 @ 23:50 EEST
Поредните измамници!!!!!! Алоуууууууууууу, вие вярвате ли си на това , което сте написали ?
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-06-30 @ 09:27 EEST
Може би вие сте просто поредният лаик или не сте се наспали добре и искате да изявите негативните си емоции някъде. Учители на моето дете са именно педагози, които са залегнали в основаването на това частно училище и мога да заявя, че съм възхитена от методите им на работа. Детето ми за две години е просто неузнаваемо, а и честно казано ми излиза много по-евтино да си платя таксата отколкото да му плащам частните уроци цяла година и да се чудя как да лавирам между желанието детето ми да завърши успешно и комплексите на учителите в масовите училища, чиято цел е единствено да си "изпеят" урока и да си вземат заплатата.Искам да кажа, че от две години за пръв път съм наистина спокойна за детето си. То започна да се изгражда като личност и обучението и отношението между учители, деца и родители е в такъв синхрон, че наистина жъне положителни резултати. Все пак тези хора заслужават поклон, че съумяват и намират силите и потенциала да се борят срещу агресията и примиренческото мислене, които са наслагвани години наред у нас и децата ни. Дълбок поклон на учителския състав от частната гимназия "Райко Цончев" и успех на новосъздаденото първо частно основно училище "Галилео Галилей". Убедена съм, че тези хора са благословение за нашия малък град.   Д.М.
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-06-30 @ 09:55 EEST
На такива анонимни мнения не може да се вярва !!! Вие , с поклоните, що не се представите ? 
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-01 @ 11:29 EEST
Ще ви се представя, когато и вие се представите. Поне написах инициалите си, а вие сте анонимен. Аз където трябва се представям и представлявам родителите. Дори вчера 30 юни отново имахме едно прекрасно тържество заедно-ученици,родители и учители и вярвайте ми не беше подминато и едно дете. У всяко бе открито някакво умение или дарба и на всяко бе връчена грамота. Не се притеснявайте изобщо-представям се навсякъде, където трябва да изразя мнението си за училището. Ние с "поклоните" сме наистина щастливи родители на щастливи ученици. А вие бъдете малко по-положителен и оставете песимизма и негативизма, защото те убиват. И без това не са ни останали много поводи за положителни емоции. не се опитвайте да очерняте и малкото, особено когато става въпрос за децата ни.
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-02 @ 10:55 EEST

Ти , като не знаеш, защо изобщо пишеш! Кой те научи да пишеш? Все някой учител, нали!

Браво, най-после в Добрич Частно училище за децата ни! При това училище за бизнеса! Какво повече искаме - предприемачество, ранно профилиране, развитие на откривателството и творчеството в децата ни! Познавам хората, които го откриват - НЯМА ДА НИ ИЗЛЪЖАТ, защото всяко ново в Добрич в образованието са правили те - и в Колежа, и в частната гимпазия "Райко Цончев"!!! Кой друг се хвана в провинцията ни да направи нещо свястно, а?

Б. Шопов

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-02 @ 11:16 EEST
Няма лошо ! Трябва да има частни училища ! Но защо не си направят сграда? Какво частно училище в "Отец Паисий"? Как ви се струва тая недомислица ? Как ще съжителстват успоредно децата на "масите " и децата на "елита "? Мисля , че тук прозират други интереси !
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-02 @ 20:14 EEST

               Неразумно е противопоставянето на учителите от масовите и от частните училища.  В крайна сметка и едните и другите имат пряко отношение към формирането на нашите деца. Разликата идва от там, че в едно частно училище учениците в клас са значително по- малко и това дава възможност на учителя да обърне по- съществено внимание на всяко дете.  Това дава възможност детето от частното училище по- подготвено и по- конкурентно със знания  при последваща реализация.

              Като родители и граждани на Добрич, приветстваме създаването на новто частно училище  "Галилео  Галилей".

И.С.

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-02 @ 21:15 EEST
Нека всички  като хора от града да  се зарадваме на  новата хубава  придобивка -частно основно училище " ГАЛИЛЕО  ГАЛИЛЕЙ".Пожелавам на повече деца да са там, не че са по-добри учителите там ,а защото същите тез учители ще работят с около 10 деца , а в държавното -25-30. Е , как  ви се струва-старта е различен, нали?Интересните, новите неща ще дават и новото име на града ни.
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-02 @ 22:07 EEST
2000 евро на срок или 4000 евро на година.
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-03 @ 05:48 EEST
Че какво лошо има като е в "Отец Паисий" новото частно училище? Като е празно, защото няма деца? В банката ли да влезе частното училище? Хората по цял свят се сдружават, пък ние само се делим! И все дебнем за нечии интереси! Интереса клати феса! Интереса движи света!
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-03 @ 06:07 EEST
2000 евро на срок ли? Я си направи справката, бе човек! Те, тез дето са направили това училище, не са чак толкоз "недомислещи"! Недомислица било масите да са сред елита. Пък и какво лошо нали масите трябва да са сред елита. Е, всичките кандидат депутати все за това говорят. То един елит!
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-03 @ 10:05 EEST
2000 ЕВРО НА СРОК! БОЖЕ КОЛКО МЪКА ИМА НА ТОЗИ СВЯТ! КАК БЪЛГАРИНЪТ С ЛЪЖИ ПРОДЪЛЖАВА ДА ВЯРВА, ЧЕ КАТО ПУСНЕ НЕЩО В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО И НАРОДА ЩЕ ГО ПРИЕМЕ КАТО ЧИСТА МОНЕТА! НИМА СИ ВЯРВАТЕ, ЧЕ КАТО ИЗЛЪЖЕТЕ НАПРИМЕР ЗА ТАКСАТА /КОЯТО ЕСТЕСТВЕНО Е НАЙ-ВОДЕЩИЯТ КРИТЕРИИ/ В НАШИЯ МАЛЪК ГРАД НЯМА ДА СЕ РАЗБЕРЕ ИСТИНАТА. РАЗХВЪРЛЕНА ПО ДНИ ИДВА ОКОЛО 4-5 ЛВ НА ДЕН. КУТИЯ ЦИГАРИ АКО СЕ ЛИШАТ НА ДЕН "МАСИТЕ" И ЩЕ УЧАТ ДЕЦАТА ИМ  КАЧЕСТВЕНО. ДА НЕ ГОВОРИМ, "МАСИТЕ" КОЛКО ПАРИ ДАВАТ ЗА ПИЕНЕ И КРЪЧМИ. ТОЗИ "ЕЛИТ" ЗА КОЙТО ГОВОРИТЕ СА ПРОСТО РОДИТЕЛИ, КОИТО СА ОТГОВОРНИ И СА СИ НАПРАВИЛИ СМЕТКАТА, ЧЕ МОГАТ ДА СЕ ЛИШАТ ОТ НЕЩО В ПОЛЗА НА ДОБРУВАНЕТО НА ДЕЦАТА СИ. ОСВЕН ТОВА ДЕЦАТА ПОЛУЧАВАТ И ОБИЛЕН ТОПЪЛ ОБЯД. В МАСОВОТО УЧИЛИЩЕ СЕ ПРАЩАТ ПО ДЕЦАТА БЕЛЕЖКИ ОТ УЧИТЕЛИТЕ ПРИ КОИ ТЕХНИ КОЛЕГИ ДА ХОДЯТ НА ЧАСТНИ УРОЦИ. УЧИТЕЛКАТА ПО МАТЕМАТИКА НА СИНА МИ ГО НАРИЧАЛА "МУХЛЬО" ПРЕД ЦЕЛИЯ КЛАС, ЗАЩОТО НЕ ХОДЕЛ НА УРОЦИТЕ НА АДРЕСАТА КОЙТО ТЯ МУ Е ДАЛА, А СЛУШАЛ МАЙКА СИ ЗА УЧИТЕЛ. И ТОВА УЧИТЕЛКА СЪС ПРЕТЕНЦИИ ЗА ДЪЛЪГ СТАЖ И ОПИТ В СОУ. ПОСЛЕ СЪЩИТЕ ТЕЗИ УЧИТЕЛИ СЪС СЪРКАЗЪМ МИ ПОДХВЪРЛЯХА  КАТО МЕ ВИДЯТ НА УЛИЦАТА  "АМИ КАТО ИМАТЕ ИЗЛИШНИ ПАРИ ДА ДАВАТЕ КАК НЯМА ДА СТЕ ДОВОЛНИ". ДОСТОЙНИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ГЛУПЦИ!!! ЖАЛКО, ЧЕ ВСИЧКО РЕФЛЕКТИРА ВЪРХУ ДЕЦАТА НИ.
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-03 @ 19:41 EEST
Преди бях скептичен към частните училища и съвсем не допусках , че така ще се съсипе държавната ни образователна  система.Поздравявам създателите на новото ЧОУ " Г.Галилей".Желая им УСПЕХ .Моите деца отдавна завършиха училище , но внуците ми учат в частно училище  в София.Поинтересувах се за  таксите , които се предлагат в Добрич и се оказа , че най-високитете са поне два пъти по-ниски от тези в столицата.Вместо да давате пари за частни уроци доверете се на предприемчивите и новаторски мислещите хора в нашия град.Още веднъж - Успех !
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-03 @ 21:03 EEST

Родител съм на дете от СОУ  "Любен  Каравелов" - четвъртокласник.. Напълно съм разочарован от всички интриги в това училище.  При тая директорка съм готов да гладувам, но с цената на всичко  си местя детето в частното училище, след като проучих всички подробности.

Г.В.

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-03 @ 21:35 EEST

Както казва един мой приятел - и милиони да имам няма да си пратя децата в частни училища, още повече докато са малки. Аз смятам за излишни споровете, защото за всеки влак си има пътници. Децата на псевдоелита в Добрич и новозабогателите предполагам ще се отделят от децата на обикновенните българи, за да почувстват от малки разликата и да се подготвят да управляват връстниците си след време:)

 Колкото тези, които защитават частното образование са "благодарни родители", толкова и тези, които се нахвърлят върху него. В условията на конкуренция има място за всеки под слънцето за да се докаже!

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-03 @ 22:50 EEST
ПРАВ СТЕ ЕДИНСТВЕНО ПО ВЪПРОСА ЗА КОНКУРЕНЦИЯТА. ДАЙ БОЖЕ ДА СЕ СТРЕСНАТ И ТЕЗИ КОМПЛЕКСАРИ ПО МАСОВИТЕ УЧИЛИЩА, ТА ДА ВЗЕМАТ ДА УЧАТ ДЕЦАТА КАТО ХОРАТА. ПЪК ЗА ЕЛИТА И МАСИТЕ-ЗАБРАВЕТЕ ВЕЧЕ ТЕЗИ ПРОЛЕТАРСКИЙ ТЕРМИНИ. СТАВАТЕ СМЕШНИ!!!
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-04 @ 00:23 EEST

Здравейте! Аз съм учител в общинско училище , но познавам колеги , които работят в частните училища.Честно да ви кажа , завиждам им.Там им дават възможност за по-голямо творчество , по-голяма свобода при провеждане на урока.А ние какво правим ?Наистина си изпяваме урока.Когато ни проверяват , директорите си знаят старите методи.Ако внесеш нещо ново , нещо по-нестандартно , нарушаваш основни педагогически принципи.Да не забравяваме , че училището получава финансиране за всеки ученик , така че учителите сме притиснати да ухажваме учениците , да ги минаваме от клас в клас , за да не загубим работата си.Това неминуемо води до намаляване качеството на образование.Така , че тези родители , които могат да си позволят да отделят две средни работни заплати е по-добре да ги инвестират в по- доброто образование , а това според мен са частните училища.

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-04 @ 01:44 EEST

Всеки подписан с инициали в тази истерия за защита на нещо , което го няма още и не се знае какво е ,е доста прозрачен и едностилен . Хайде не вземайте другите хора , освен вас ,за малоумници! Престанете с измишльотините , моля !Не е добре да занимавате читателите с болните си амбиции ! 

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-04 @ 09:08 EEST
Тези дълги коментари показват само едно -колко много са проблемите в образованието.Правилно казва един читател , за всеки влак си има пътници.Но защо започна да се опразва влака в държавните училища ?В нашия град слава богу все още има добри училища , но има и такива ,които са пред закриване .Има и частни детски градини и дневни платени центрове.Нашият балкански манталитет скоро няма да се промени.Всеки нека се занимава с това ,за което има сили и желание.Все пак прогресът се дължи на "малоумници" нали?
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-04 @ 09:30 EEST
                       Да простим на този дето в 1.44 ч. през нощта изсипва една помия от обиди?Сигурно си е пийнал доста човечеца , иначе , ако е човек от образованието - тежко на децата ни.
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-07-04 @ 11:51 EEST
В цялата страна има толкова частни училища- какво лошо да си имаме и ние. После се засягаме , че сме  "дълбока провинция". Крайно време е да се поотърсим  от песимизъм и балкански манталитет. Да се радваме май се оказва доста трудно. Както има частен бизнес, така е нормално да има и частни училища. Дай ,Боже ,догодина още едно.
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-09-16 @ 15:30 EEST

Кого се опитвате да заблуждавате с тези високопарни хвалебствия?  Да не би частните училища да са панацея? Преподавателите определено не са creme de la creme на града ни, а и заплащането им не е кой знае колко по-високо, та да ги мотивира повече. Слава Богу има достатъчно способни учители и в държавните училища. Не бих си дал детето в училище-търговско дружество да учи редом с децата на мутри и парвенюта-новобогаташи.

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-09-18 @ 19:53 EEST
Нека има частни училища в Добрич, но не и в изградено и доказано общинско училище. Просто ми се струва, че се спекулира с това. Интересът е просто към сградата на ОУ "Отец" Паисий". Проследете действията и ще се убедите. Частно училище с 5 деца. В този случай се питам, защо са им нужни 4 класни стаи.....във всяка стая по един ученик. Искат просто да разрушат общинското училище. Това е истината!!!
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-09-18 @ 21:01 EEST
Е , то  стана ясно на целия град! Слушам за това безумие вече 3 дни и възмущението ми е ОГРОМНО!!!!!!!!! Да се посяга на най-старото училище в града ни-СРАМОТА !!!! 
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-09-18 @ 21:14 EEST
ПРОЧЕТЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ПО ТЕМАТА В САЙТА  НА "ДАРИК"   ---ЩЕ ВИ ХАРЕСАТ!
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-09-19 @ 16:52 EEST
“Защо сме зли, защо сме толкоз лоши”?! Защо отричаме нещо още преди да се е родило и проходило?! С право ни обиждат тогава, че сме “дълбока провинция”. Сами заслужаваме да ни наричат така, след като отхвърляме всичко прогресивно, което опита да пропука закостенялото съзнание на нашите съграждани. Нека ни се смеят за пореден път и столичани,а и родителите на децата от цяла България, обучаващи се в частни училища. Какво лошо в това две училища да са в една сграда?! Нима това го няма в другите градове! Децата са си деца – те не само, че няма да си пречат, а и ще играят, ще празнуват заедно, ще участват в съвместни състезания и т.н. Освен това кой истински мениджър на училище би отказал 1000 лв. на месец, които би могъл по собствена преценка да изразходва за благото на собственото си училище. Това са пари, които могат да се вложат не само в ремонтни дейности, но и за мотивацията на учителите, за поощрение на децата и още куп “благородни” инициативи. 
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-09-23 @ 11:27 EEST

"Елит"... Ха-ха-ха, Та той, тоя елит, докара образованието до сегашното му състояние.

 

 

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-09-23 @ 21:28 EEST

Аз ли не разбирам, или пишещите по-горе мислят, че така ще замиришем на град. 1 дете =1 паралелка = 1 випуск :) :) :) ама мноооооого смях

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-05 @ 16:26 EEST
Колко добре си учат сега учениците от частното училище в Центъра за работа с деца. Очевидно има място къде да учат спокойно и сами да се издрържат. Но все пак беше по-лесно да се посегне и унищожи нещо градено години наред....
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-05 @ 18:26 EEST
Едно е ясно все повече-кметица и общински съвет е време да си ходят.Нашата община заприлича на еднолична фирма !!!Вече нямам думи...
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-06 @ 10:30 EEST

от коментарите става ясно едно-страх, страх и пак страх от конкуренцията. Много ги е страх посредстваните на държавни заплати, че ще останат без ученици. Защо иначе толкова яростно ще се борят срещу нещо ново, че и организират родителите на учениците си да ходят на сесии на общината. Положили са огромни усилия да им вменят чувство на страх от призрака на частното училище. Личи си кой е слабият-учителите в държавните училища, ИНИЦИАТОРИТЕ НА ТАЗИ ОГРОМНА ИСТЕРИЯ СРЕЩУ ЕДНО НЕРОДЕНО ДЕТЕ. ЖАЛКО, ЖАЛКО И ПАК ЖАЛКО. ВСЕ ПАК ВЯРВАМЕ, ЧЕ ВЕЧЕ ВТОРИ МАНДАТ ИМАМЕ ЕДНА ДЕЙСТВАЩА И УСПЯВАЩА КМЕТИЦА, КОЯТО САМА НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ НИЩО, НО ПЪК Е С ПРОГРЕСИВНИ ИДЕИ И ЩЕ ПОДКРЕПИ НОВОТО.

 

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-08 @ 21:26 EEST

ЗА КАКЪВ СТРАХ СТАВА ВЪПРОС....! РАЗУМНО ЛИ Е 4 УЧЕНИКА ДА УЧАТ В 4 СТАИ. Е, СИГУРНО 1 УЧЕНИК СФОРМИРА 1 КЛАС. ЖАЛКОТО Е, ЧЕ НАШИТЕ УПРАВНИЦИЦИ НЕ ГИ Е СТРАХ ДА ВЪРШАТ И СЪЗДАВАТ АНАРХИЯ. СРАМОТА, ЧЕ ТЕЗИ ХОРА  СА  ЗАКОНОДАТЕЛНИЯ ОРГАН НА ДОБРИЧ. ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДЯТ....!

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-09 @ 11:13 EEST
Ами при тази истерия колко ученици искате да се решат да се обучават в едно нововъведение, което е подложоено на обстрел от клевети и хули?! Дори и  за едно дете да става въпрос, струва си да му се даде шанс, а после със сигурност ще искат да се запишат още деца. То нали от това ви е страх!!!!!! Иначе какво толкова ще ви бърка дали училището ще отвори врати и дали ще е едно дете или повече! Не беше ли притеснението ви за друго-за някакъв измислен елит, мутри, барети, нарушаване на световния мир или може би предстояща нова световна война......................... ако все пак това училище успее да отвори врати тази есен. В училище "Отец Паисий" се направи всичко възможно от страна на учителите да се настроят и родителите на децата срещу частното училище. Противопоставиха родители и едни невинни дечица, които трябва да бъдат заедно, да празнуват и да се радват. То беше писане на писма, то беше посещения на Община и какво ли не още. Не ви ли е срам какво причинявате на дечицата и родителите им които са ги записали да учат там!!! Тези хора от вас ли трябва да зависят след като Министерството като контролен орган е узаконило училището и му е дало шанс да заработи. СРАМ МЕ Е, ЧЕ ИМАМ ТАКИВА СЪГРАЖДАНИ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ МНОГО ОБИЧАМ ГРАДА В КОЙТО СЪМ РОДЕНА И ЖИВЕЯ!
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-09 @ 11:32 EEST

Погледнете нещата и от друга гледна точка-според вас как ще се чувства едно дете,което е само в класа си.Би трябвало ,за да може да отвори врати това училище да се съберат поне по 5 деца в клас.Да приемем ,че инициативата е добра,но е абсурден факта,че 5 деца сформират 4 паралелки.Така че ,към автора на последния коментар,замислете се и по този въпрос.

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-09 @ 12:55 EEST

Щом училището е частно и щом има всички необходими разрешителни да извършва тази дейност, тогава единствено и само инвеститора решава по колко деца да има в клас. И не знам защо толкова се държи то да е в"Отец Пайсий"? Толкоз ли няма други по-свободни сгради?

Навремето ПМГ и ЕГ като бяха в една сграда (ползваха една база) и като бяха в силна конкуренция помежду си, да не би да не бяха най-елитните в града? Какво делите бе хора?! Не виждате ли, че градът ви се топи, децата ви се реализират като слуги по света, имиджът на мвестните училища е нисък, а вий сте тръгнали да се делите. И ако срам не е останал, поне малко съвест няма ли?

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-09 @ 19:29 EEST
Голям абсурд сме. Хората правят частно училище с екстри, с нещо, което общият общински случай не може да предлижи. Пък тук се карат за 4 стаи в една стара сграда и за 5 ?!?!?! деца. А как се справят другите две частни училища? Икъде учат сега въпросните 5 деца?
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-11 @ 15:45 EEST
Чудесно е, че хората правят частно училище. Абсурдно е, че интересът им е към унищожаване на едно общинско училище. За това става въпрос....! Как и защо интересите им се удовлетворяват, това е друг въпрос. На всички в града ни стана ясно, какво става с образованието, какво става и с града ни, как си пълнят джобовете.... И да се възмущаваме нищо няма да се промени. Жалко за децата от общинското и от частното училище, те страдат от абсурдите на "общинската" ни администрация.....!
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-11 @ 16:23 EEST
Прокурорска заповед задължава директорът на ОУ «Отец Паисий» Божан Пейчев да освободи насилствено четирите стаи, предвидени за частното училище «Галилео Галилей», научи радио Добруджа. Не съм виждал тази заповед «черно на бяло», сподели директорът, но каза, че е бил посетен от  униформени полицаи, които са го уведомили за нея. Заповедтта  е на Районният прокурор и е издадена на база 4 оплаквания на четирима родители на общо четирите деца, ученици в новото частно школо. В случай, че Божан Пейчев не се съобрази с прокурорското нареждане го чака арест и глоба, информира още той. Ситуацията създава доста неприятности както за първокласниците, така и за педагогическия  състав на училище «О.Паисий». Родители на деца  от училището са готови да предприемат ответни действия. Очаквайте утре сериозна реакция, закани се Божан Пейчев. Децата от частното училище в момента ползват стаи в Общински младежки център.

Радио Добруджа

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-11 @ 20:16 EEST
Абе стига с това частно училище! Кое му е частното-настанено в публична общинска собственост,учителите му работят на основен договор в общински училища(главно от СОУ"Л. Каравелов")Е , това
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-11 @ 20:25 EEST
Малииииииииии, кво стана с родителя от Каравелов дето искаше да избяга от училището и на всяка цена щеше да си записва детето в новото частно училище ? Изгоряха му паричките- щом ще му предават същите учители?????????
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-13 @ 10:00 EEST

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=400140

Ха ха ха - какво е това "училище" с 5 "ученика" веее?!?!?!  И сграда няма.... Кой му е дал лиценз?

 

 

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-13 @ 19:56 EEST
ок първо частно училище браво .... но защо не кажете капризите на тва частно училище а? ..защо не кажете че това частно училище иска да вземе 4 стаи от ОУ Отец Паисий че са капризни и взимат наи хубавите им стаи .. 4 стаи за 4 ученика на стая има по два чина значи могат 20 деца цял ден да са в една стая а не могат 4 ученика и то не две а цели а  4 защо не кажат че потапкват правата на тези деца които учат  в ОУ Отец Паисий защо не кажат че остават 4 класа бе класна стая .. с какво правата на тези хора и на тези деца е повече от на нашите учениците  ???!
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-13 @ 20:07 EEST
уного свеж начин за отразяване на доброджански новини в НДТ - само чрез коментари...Готино :), в сравнение със сухарските, подробни материали за Хасково, Търговище и т.н.. Е още по-свежарско е като затворите коментарите :)
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-14 @ 10:28 EEST
Другите добрички медии непрестанно отразяват развитието по случая,а този вестник си остана само с тази статия.Защо ли ?!Г-жо Дукова,може да отговорите на този въпрос.
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-14 @ 10:51 EEST

Ако станат 200 ученика, дали ще им трябват 200 стаи.

Може би ще трябва другите деца да спрат да ходят на училище....

Като са толкова богати да си купят сграда - за 4-5 лайна. На първо време може и един по-голям кенеф....

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-21 @ 10:39 EEST

ОТ РЕЧНИКА И СТИЛА СИ ЛИЧИ И КЛАСАТА НА ИНДИВИДИТЕ, КОИТО ИЗПРАЩАТ "КОМЕНТАРИТЕ" СИ. ЗА ТАКИВА ХОРА ДЕЦАТА ВИНАГИ СА БИЛИ "ЛАЙНА". ТАКА НАРИЧАТ И СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА. КАТО НЯМА КЪДЕ ДА СЕ ИЗЯВЯТ СА РЕШИЛИ ДА ДАДАТ "БЕЗЦЕННОТО " СИ МНЕНИЕ ПО ЕДИН ТАКЪВ ВАЖЕН ЗА ДЕЦАТА ПРОБЛЕМ, КОЙТО БЕ РАЗДУХАН И РАЗДУТ КАТО БАЛОН, КОЙТО В ЕДИН МОМЕНТ ЩЕ ГРЪМНЕ И ЩЕ ОПРЪСКА С ЛАЙНА ТЕЗИ, КОИТО СА ГО НАПЪЛНИЛИ И КОИТО НАРИЧАТ ТАКА ДЕЦАТА.

И ЗА ЖЕЛАНИЕТО НА ЕДНО ДЕТЕ СИ СТРУВА ДА СЕ ДАДЕ ШАНС НА НОВОТО. ЗАЩО ВИ Е СТРАХ И КАКВО ТОЛКОВА ВИ БЪРКА ТОВА!!!!

НЯМАШЕ ДА ИМА ТОЛКОВА КОМЕНТАРИ И МНЕНИЯ ПРОТИВ, АКО БЕШЕ ПОСТАВЕН ВЪПРОС ЗА ОТВАРЯНЕ НА НЯКОЕ КАЗИНО ИЛИ БИНГО ИЛИ СТРИПТИЙЗ БАР. ДЕЦАТА СА ЕДНАКВИ И СА ЧИСТИ, НЕЗАВИСИМО ОТ КАКВО СЕМЕЙСТВО СА, НИЕ РОДИТЕЛИТЕ СЪС ЗЛОБАТА СИ ГИ ОПОРОЧАВАМЕ. ВСЕ ПАК -НЕКА ПОНЕ ЕДНА ЧАСТ ОТ ДОБРИЧЛИИ, КОИТО СА ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ, ДА ИЗРАЗЯТ МНЕНИЕТО СИ ЗА ОБЩОТО БЛАГО НА ДЕЦАТА НИ. 

 

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-21 @ 12:13 EEST
Отрицателните коментари не са отправени към този ,който яде баницата,а към този който му я дава!!!Правилата трябва да важат за всички!!!А в този случай има доста нарушения.Едва ли има някой ,който да е против децата и против това те да получат качествено образование.Но начина ,по който се случва това е даже незаконен.
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-21 @ 15:20 EEST
и как определяте, че образованието в това ново училище ще бъде некачествено като изобщо не сте съгласни да му бъде даден шанс да започне и как сте констатирали закононарушения, като едва ли имате изобщо представа от нормативната уредба и документацията по регистрация на частното училище?!?
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-21 @ 19:14 EEST
А вие имате ли представа???Аз нямам навика да пиша празни приказки и ще ви кажа какво е нарушението-няма решение на общински съвет за предоставяне именно на тези помещения и няма минал търг за тях ,както е редно да бъде направено.Разберете,хората не са против частното училище,а са против това то да се намира в "Отец Паисий".
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-21 @ 21:21 EEST

Много смешни коментари, откъдето и да го погледнеш! 

1. Частното училище уж ще отваря врати, а няма сграда...

2. Кое, освен таксите, му е частно на това училище? Басейн ли има, конна езда, танци, балет...какво различно учат там децата?

3. Къде му е целодневното обучение на това " училище", съответната модерна база, апаратура, съвременно обзавеждане...Те искат да се тъпчат в 4 стаи на едно общинско училище?! Не знам защо са си избрали точно това място-интензивно движение, натоварена улица...Нямам думи...Ами идете в кв. Рилци, млади човече! И без това училището там пустее.

4. Държавата превежда пари за всеки ученик, включително и за тези, в частните училища. А таксата е ...да, като за частно училище! НО: ако си имаше модерна база, плувен басейн например, спално помещение за най-малките, собствена кухня и ресторант...езиков кабинет...и

 5. Кой малоумен родител, та бил той с достатъчно средства, ще плаща луди пари, за да учи детето му само в класната стая?!   С кого ще общува, с кого ще полудува, ....горкото дете....ще завърши това частно училище с диплома за вълк-единак!!!

Такъв ли личен пример за предприемачество дава на четиримата си ученици частното училище!?

И ако на това му казваме частно училище...Лелеее, много са ни сбъркани представите. А критериите - под минус 0!!!

 

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-21 @ 22:00 EEST

А , тя логиката е проста!На гърба на други да печелят пари!Ползват всичко от издръжката на държавата , даже и учителите им са само на втори трудови договори и лектори , а иначе са си учители в общински училища.Не плащат прослужено време , не плащат отпуск............Не плащат ток , вода , отопление, охрана и т. н.ГОЛЕМИ ПРЕДПРИЕМАЧИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2009-10-22 @ 12:19 EEST
Колко много негативна енергия. Да беше се впрегнала за нещо полезно чудеса щеше да станат!!!
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2010-01-29 @ 18:12 EET
Любопитен съм ако някой може да каже колко деца са в една паралелка в това частно училище?
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2010-01-29 @ 20:13 EET

Аз лично се разочаровах от преподаването в часните у-ща.Детето ми е с голям потинцеал но приподавателите в у-щето, което учеше си пееха уроците -минават класовете като на конвейр. Тогава започнахме с часните уроци по проблемните предмети .Успехът му се вдигаше с всеки изминал ден.Научих за часното у-ще, извинявам се няма да спомена кое -от моя близка и има няма за родителите на първо място са децата и го записах там.Като начало добре но в последсвие се оказа че и там има преподаватели които са влезли в час просто защото трябва да са там.Питам кое е по добре да си в обикновенно у-ще и да плащаш за частни уроци или да си в частно у-ще и пак да се налага да плащаш за уроци.За мен всичко е до съвеста - няма значение какво работи човек.

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2010-01-30 @ 19:01 EET

Ами детето ти да е по-схватливо и да се откажеш ти да го правиш учен. Най-добре го остави да се наиграе.

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2010-01-30 @ 21:14 EET
Много умна няма що ,каква връзка има  това с обучението в частните у-ща.
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2010-01-30 @ 21:29 EET

Той тоя просто няма деца сигурно и му се играе за това дава такива коментари или е някой калпав учител се е разпознал във вашият коментар.

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2010-02-26 @ 21:47 EET

затвориха училищата гушнха си парите А ВИЕ РОДИТЕЛИ ПЛАШТАИТЕ ЗА ЧАСНО УЧИЛИЩЕ  .....

НЕКА НАПРАВЯТ НО ДА ПОСТРОЯТ НОВО       зашто все на готово да лапат не се наядоха  ДЕЦАТА НЕ СА ВТОРА УПОТРЕБА  

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2010-02-27 @ 19:17 EET

 до Anonymous да 2009-10-21 @ 21:21 EEST

родителите не е луда мерете си приказките

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2010-12-10 @ 23:51 EET
извинявай , но ти какъв си ,че да ми казваш " лайно " ???
аз уча в това училище и мога да кажа , че е прекрасно и не сме 5 деца !!!съобразяваите се с това което говорите
на нас не ни е приятно да ни наричате така . с извинение но се държите като олигофрен
когато знете тогава говорете
                       1 от 5 "ЛАЙНА"
                                                        УМНИК


ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2010-12-11 @ 14:16 EET
хахахахах :))))))))))))))))))), тая година са по-малко от 5
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2011-01-03 @ 14:21 EET
повече от 5 са . послепис : една от ученичките
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2011-01-06 @ 08:51 EET
Ако са качествени повече от учителите няма хората да си местят децата в частни у-ща с надеждата там да си вършат работата преподавателите и вместо да плащат за частни у-ци да плащат за у-ще.
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2011-01-10 @ 18:52 EET

С   5-6  ученика  училище   не  се  прави!  Не  мъчете  децата!  Как   ще  се  социализирт?

ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2011-01-10 @ 20:34 EET
Защо някой пак открехва темата????.......ами това е пътя.....частното училище.Да няма вече облажени попски директори и пиянски оргии в мазите на Училище "Отец Паисий"
ПЪРВОТО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Автор: Anonymous да 2011-01-13 @ 07:01 EET
Какви  оргии?Що  за  глупости   са  това?Ако  смятате  с  този  изтъркан  номер   да  проваляте  ОУ"Отец  Паисий"  ,за  да  свиете  сграта  му  за  други  цели   НЯМА  ДА  СТАНЕ!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди