изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:19 EEST
ОТКРИВАТ ДАМБАТА МЕЖДУ БАЛЧИК И АЛБЕНА    
Новини

Брегозащитното съоръжение дамба между Балчик и Албена ще бъде официално открито на 30 юни от 10.30 часа от министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, съобщиха от пресцентъра на община Балчик.



Дамбата е каменно-насипно съоръжение, което има за цел да защитава бреговата ивица в участъка между курортен комплекс Албена и Балчик. То е с обща дължина 2611 м, като новоизградената дамба е 1609 м, а други 1002 м са възстановена частично построена дига. С изграждането на съоръжението се спират абразионните процеси в крайбрежната ивица в района на Балчик. Успоредно с това се създава и допълнителна зона за отдих на жителите и гостите на града.
Реализацията на брегозащитното съоръжение е в рамките на „Проект България - защита на речните и морски брегове от ерозията и абразията на водата и свързаните с тях свлачищни процеси”. Той се финансира чрез държавно гарантиран заем от Европейската Инвестиционна Банка.
Строителните работи са на стойност 4 200 000 евро, а строителният надзор - 85 000 евро. Изпълнител на обекта е Консорциум „СВ - Балчик”, София, с водещ партньор „Станилов” ЕООД. Проектант е „Геозащита” ЕООД - гр. Варна, а консултант - “Рутекс” ООД - София. НДТ

 


Сходни връзки

ОТКРИВАТ ДАМБАТА МЕЖДУ БАЛЧИК И АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди