изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:39 EEST
Операторите свалиха цените на роуминга    
Новини
"Глобул" и "Вивател" и "Мобилтел" обявиха в един ден, че намаляват цените за роуминг за всички страни от Европейския съюз, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. От 1 юли клиентите на "Глобул" ще заплащат по 1,008 лв. на минута изходящ разговор и по 0, 444 лв. на минута входящ разговор при използване на роуминг в тези страни.Цената на един изходящ SMS ще бъде 0,25 лв.


Новите регулирани цени за роуминг са валидни за всички клиенти на "Глобул". Входящите разговори ще се тарифират на секунда, а първоначалният интервал на таксуване за изходящите ще бъде 30 секунди, след което отчитането ще бъде на всяка секунда.
Цените на vivatel са по-ниски от определените от Европейската комисия и предлагат по-добри условия на българските потребители, заявиха на свой ред от БТК. След намалението, клиентите на телекома ще водят изходящи разговори на цена от 99 стотинки на минута и ще заплащат по 43 стотинки на минута за входящи обаждания.
Европейският комисар по телекомуникациите определи цени за изходящи разговори от 1.01 лв. и на входящите разговори 0.45 лв, но ние пускаме дори по-ниски цени, за да оправдаем доверието на нашите клиенти и да им предложим добра услуга на изгодна цена, заявиха от БТК.
Условията и цените на vivatel в роуминг са валидни както за бизнеса и частните лица, така и за клиентите на предплатени и абонаментни планове. Всички клиенти ползват тези цени без да е необходимо да се абонират за специална роуминг тарифа или да заплащат допълнителна месечна такса.
"Мобилтел" също обяви нови цени на рояминг - 1.009 лева. и 0.444 лева, съответно за изходящи и входящи повиквания. Кратките съобщения в рамките на ЕС ще се таксуват на цена от 0.252 лева.
До 52% по-ниски цени за изходящи обаждания в чужбина в сравнение с европейската роуминг тарифа пък ще предлагат пакетите Business Euro Talk от 1 юли - в зависимост от избрания пакет услуги. Частните клиенти на компанията ще могат да използват цени до 46% по-евтини спрямо евротарифата с пакетите за разговори в роуминг Euro Talk.
За първи път тази година ЕС съюз въвежда регулация и на цените за SMS и GPRS трафик, което значително облекчава клиентите. Навсякъде в Еврозоната (ЕС плюс другите три страни), един SMS вече струва 26 стотинки, а трафикът през GPRS 5 лева за изразходен мегабайт. dir.bg
 


Сходни връзки

Операторите свалиха цените на роуминга | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди