изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:41 EEST
Социолози предвещаха основните сблъсъци    
Парламент
Осем партии ще влязат в следващия парламент, според проучване на "Барометър инфо", направено сред 1914 пълнолетни българи на 27 и 28 юни по метода на симулационното гласуване.Участниците са гласували в специални урни с реален модел на изборните бюлетини за мажоритарен кандидат и кандидатски листи в 17 "изборни пункта" в 7 многомандатни избирателни района в страната.


ГЕРБ би получил 26.85 на сто от гласовете, Коалиция за България - 18.50 на сто, ДПС - 12.43 процента. "Атака" има подкрепата на 9.61 процента от участвалите в изследването, Синята коалиция - 8.93 процента, НДСВ - 6.11 процента, "Лидер" - 6.06 на сто, "Ред, законност и справедливост" - 6.01 процента.
Методът не може да прогнозира каква ще е избирателната активност, но резултатите от такъв вид изследване са изключително близко до реалните, обясни Николай Николов от социологическата агенция.
Над 75 на сто от гласуващите са се възползвали от правото си да гласуват и за пропорционална листа, и за мажоритарен кандидат, показва изследването. Под 5 процента са тези, които са гласували за дадена партийна листа, но са подкрепили мажоритарната кандидатура на друга партия.
Според резултатите мажоритарната битка в Благоевград ще бъде между Любен Татарски от ГЕРБ, Яне Янев от РЗС, Асен Златев от левицата и Ахмед Башев от ДПС.
Във Варна основните претенденти според "Барометър инфо" щели да бъдат Красимир Петров от ГЕРБ, Димитър Камбуров от Синята коалиция, Димитър Карбов от "Атака" и Димитър Абаджиев от РЗС. Интересно е, че във Варна има кандидат, който се бори наравно с партийните фигури за спечелване на мажоритарни гласове - Валерия Петрова, независим кандидат, отбеляза Николов.
В Русе се очертава напрегнато състезание между Пламен Нунев от ГЕРБ, Красимир Каракачанов (РЗС), Руденко Йорданов от левицата и Емел Етем от ДПС.
Мажоритарната битка в 23 МИР София ще бъде между кандидата на ГЕРБ Борис Грозданов и Иван Костов от Синята Коалиция, е прогнозата на социолозите.
В 24 МИР в столицата състезанието ще бъде основно между мажоритарните кандидати Мартин Димитров от Синята коалиция и Моника Панайотова от ГЕРБ, а в 25 МИР в София - между кандидата на ГЕРБ Красимир Велчев и издигнатата от Синята коалиция Екатерина Михайлова.
Иван Колев от ГЕРБ, Петър Хлебаров от "Атака", Иван Марков от левицата, Иван Иванов от Синята коалиция и Кънчо Филипов от "Лидер" са основните претенденти за мажоритарни депутати в Стара Загора, сочи изследването на "Барометър инфо".  dir.bg
 


Сходни връзки

Социолози предвещаха основните сблъсъци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди