изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:15 EET
Още един ”Ербъс” изчезна, 150 загинаха    
По света
Нова катастрофа със самолет "Ербъс" с много жертви стана тази нощ край Коморските острови в Индийския океан. Служител на йеменските авиолинии, чийто самолет "Ербъс" А-310 е катастрофиралият, съобщи, че на борда е имало 142-ма пътници и 11-членен екипаж. Пасажерите са били предимно френски и коморски граждани, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.


Катастрофата е станала 15 минути преди планираното кацане на самолета в столицата на Коморските острови Морони, заяви представител на йеменската авиокомпания, цитиран от телевизия "Ал Джазира", на която се позова ИТАР-ТАСС.
Телата на загинали са намерени в открито море, съобщи представител на гражданската авиация на страната, цитиран от Франс прес. На 16-17 морски мили от Морони на водната повърхност са забелязани да плуват трупове и петно от гориво, заяви пред журналисти говорителят Мохамад Абдел Кадер. Ройтерс цитира представител на спасителните служби, който информирал за вече извадени тела, но "не можел да съобщи дали има оцелели" от катастрофата.

Намарени са и останки от разбилия се самолет, между които пилотската кабина.
Франция ще изпрати за участие в спасителните операции два кораба от своя флот и военнотранспортен самолет Трансал, съобщи представител на френския Генерален щаб. В издирването вече участват военни самолети от френската авиация, разположени на островни бази в Индийския океан. Транспортният самолет от френските военновъздушни сили ще достави на Коморските острови моторници, водолази, медицински екипи с оборудване, спасители и цивилен експерт по снабдяването, заяви командването в Париж.
61 един от общо 142-мата пътници в катастрофиралия самолет са се качили на борда в Марсилия. На местното летище е изпратен екип от психолози, който да посреща членове на семействата им, информира АФП.
Най-вероятна причина за катастрофата са лошите метеорологични условия в района между Йемен и Коморските острови, заяви френският държавен секретар по транспорта Доминик Бюсро пред радио "Йороп 1". Франция може би ще участва в разследването на трагедията, по-специално ако се окаже, че сред пътниците има французи, което "със сигурност е така", увери той.
Източници от въздухоплаването във Франция съобщиха, че сред пътниците на самолета е имало 66 французи.
Коморските острови се намират в Мозамбикския проток на Индийския океан между остров Мадагаскар и Източна Африка.
Йеменските авиолинии "Йемения еър" са 51-процента собственост на държавата и 49 процента - на правителството на Саудитска Арабия. Имат два еърбъса-330-200, четири еърбъса 310-300 и четири боинга 737-800.
"Ербъс" А-330 на френската авиокомпания "Ер Франс" с 228 души на борда падна на 1 юни в Атлантическия океан на път от Бразилия за Франция.  dir.bg
 


Сходни връзки

Още един ”Ербъс” изчезна, 150 загинаха | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди