изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:28 EET
Осуетиха телефонна измама за 14 000 лева    
Ред и сигурностИзмама за 14 000 лева предотвратиха вчера кюстендилски полицаи, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Кюстендил Катя Табачка.Това станало, след като 60-годишен мъж от града сигнализирал в полицията, че вече се е уговорил с "куриер", който ще ги занесе на разследващ полицай в Благоевград, за да не бъде изпратена в затвора дъщеря му.

Няколко часа по-рано пък плачещата му "дъщеря" се обадила, за да съобщи, че е убила дете на пътя близо до Благоевград. Последвало и обаждането по мобилния телефон за получаване на парите от куриер. Мъжете се уговорили да се видят пред кюстендилска банка за предаване на сумата. Бащата се доверил на полицията и на 200 м от банката са задържани двамата мъже, които трябвало да получат парите. По същото време в Кюстендил е задържан и трети мъж, който очаквал друга сума от друга жертва.
Тримата мъже са от София, информираха от ОД на МВР в Кюстендил. Това са В.С. (42 г.), известен на полицията като извършител на кражби, осъждан, К.К. (24 г.) и В.С. (18 г.), който е регистриран за управление на МПС след употреба на алкохол. Разследването по случая продължава, установява се съпричастността на тримата мъже и към други измами, както и останалата част от групата, информираха от ОД на МВР в Кюстендил.
Вчера за времето от 10.00 до 15.00 часа в полицията са получени сигнали за 10 опита за телефонни измами в района. Потенциални жертви са били жители на Кюстендил и с. Гирчевци. Във всички случаи авторите на обаждания са ползвали познатия вече сюжет - тежка катастрофа, убит човек, за да бъде отърван от тежестта на закона причинителя - близкият им човек, трябва да се дадат много пари на адвокат или полицай. dir.bg
 


Сходни връзки

Осуетиха телефонна измама за 14 000 лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди