изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:25 EEST
УСТАНОВИХА ОТКРАДНАТ ПАРАПЕТ ОТ ПЪТЕН МОСТ    
НовиниОПУ - Добрич извършва годишен преглед на мостовете в областта


От пресслужбата на Областно пътно управление /ОПУ/ в Добрич съобщиха, че специалистите му са започнали извършването на годишен преглед и текущ оглед на технико-експлоатационното състояние на мостовете по републиканските пътища в областта. Целта на проверката е да се направи оценка на пътната настилка, носещите елементи, речното легло, отводняването и хидроизолацията на пътните съоръжения. Специалистите проверяват прилежащите пътни знаци, маркировка, улеи, тротоари и парапети. От управлението добавят, че на територията му има 70 моста. Най-много са в Районна пътна служба Балчик - 25 на брой, а най-малко в община Генерал Тошево - 12. Проверката е показала, че общото състояние на мостовете е добро, но част от тях се нуждаят от частичен ремонт - пребоядисване на стоманено-предпазните огради и парапетите. Сред констатираните от специалистите нередности са откраднати мантинели и парапети на някои от мостовете.
След като неизвестни са откраднали 164 метра парапет на мост на територията на община Тервел се е наложила подмяна със стоманени предпазни огради. Поставени са мантинели, които да обезопасят съоръжението. Проверката на мостовете трябва да приключи до средата на юли, добавят от пресслужбата.


 


Сходни връзки

УСТАНОВИХА ОТКРАДНАТ ПАРАПЕТ ОТ ПЪТЕН МОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди