изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:38 EEST
Нов изпълнителен директор оглави bTV    
НовиниОт днес, 1 юли 2009 г., начело на bTV застава нов изпълнителен директор, след като досегашният обяви, че се оттегля от телевизионния бизнес в България, съобщиха от пресцентъра на телевизията.

Гари Дейви, изпълнителен директор (Chief Operating Officer) на News Corp. Stations Europe, ще замени на поста Албърт Парсънс, след като той реши да не подновява договора си с телевизията, който изтече вчера, 30 юни 2009 г.
Гари Дейви е живее в Милано, Италия. Той е ветеран с 35-годишен опит в световната телевизионна индустрия и през по-голямата част от кариерата си е заемал топ мениджърски позиции в News Corp. в Ню Йорк, Лондон, Хонг Конг и сега в Милано. Преди това Дейви беше главен изпълнителен директор на Star TV, пан-азиатския бизнес на News Corp, а още по-рано - управляващ директор на BSkyB, водещият pay-TV бизнес във Великобритания. Най-скорошното назначение на Дейви като COO на News Corp. Stations Europe през 2008 му даде възможност да работи за развитието на телевизиите на News Corp. в България, Турция, Сърбия и Латвия.
Вики Политова, генерален директор на bTV, ще отговаря директно пред Гари Дейви, като ще поеме допълнителни мениджърски отговорности като член на борда на директорите на Balkan News Corporation. Политова управлява bTV от 2005 година и има ключова роля в развитието и успеха на телевизията.
Албърт Парсънс е изпълнителен директор на bTV от създаването й през 2000 г. През октомври 2006 г. той оглави новосъздаденото подразделение News Corp. Europe Television, като съвместяваше тази позиция с поста изпълнителен директор на bTV. След дълга кариера от повече от 40 години в телевизионния бизнес мога да кажа, че престоят в България и развитието на bTV ми бяха най-интересни. Оттеглям се щастлив и удовлетворен. Очаквам bTV да продължи да дава на българските зрители страхотна програма. Екипът тук е много добре подготвен, за да запази лидерската позиция на телевизията в България, коментира той. Ал Парсънс беше основният двигател при създаването и дългогодишния успех на bTV. Той въведе най-високите професионални стандарти във всеки аспект от работата на компанията, коментира Том Мокридж, главен изпълнителен директор на News Corp. Stations Europe.
Парсънс допринесе с познания и опит към всеки аспект от развитието на bTV и я превърна в най-модерната и съвременна медия, с най-добър имидж, като изигра ролята на ментор в развитието й в България. На 17 февруари 2000 г. bTV спечели конкурса за първа частна национална телевизия в България и получи лиценза от ДКД (сега КРС). Първият ефир на bTV е на 1 юни 2000 г. Първата емисия на bTV Новините e излъчена на 18 ноември 2000 г. след което се появиха и емблематичните предавания “Тази сутрин“, “Шоуто на Слави“, Шампионска лига и други. През 2001 г. bTV пусна 24-часова програма. През септември 2006 г. телевизията излезе в ефир с нова опаковка и успешно реализира първия си голям риалити формат - Survivor. bTV Новините затвърдиха лидерската си позиция на 7 юли 2007 г., когато централната емисия започна да се излъчва в 19.00 часа. В началото на 2008 г. bTV създаде изцяло нов модел на фондонабирателна кампания със старта на благотворителното шоу Великолепната шесторка съвместно с УНИЦЕФ. През февруари същата година bTV пусна изцяло обновен интернет портал и стана първата телевизия с богато видеосъдържание от новини и предавания и със стрийминг на програмата си. През 2009 г. bTV започна да разработва мултиканалната си платформа.
Парсънс също стартира проекта за новата пететажна сграда на bTV през есента на 2007. bTV и другите компании, свързани с News Corporation в България, ще се преместят в новата сграда през 2010 г.
 


Сходни връзки

Нов изпълнителен директор оглави bTV | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди