изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:26 EET
Турция дава рамо на Доган за изборите    
Политика
Анкара удължава с още една година предизборно просрочените документи на временно пребиваващите български граждани в Турция. Временната амнистия за живеещите нелегално в южната ни съседка съграждани започна днес и изтича на 3-и юли.Анкара направи неочакван жест към българските граждани с нередовни документи и нерегламентиран статут в Турция.


Хората с български червен паспорт, които живеят в южната ни съседка, но са загубили правото си на пребиваване, могат да удължат тезкеретата си за още една година.
За целта най-късно до края на работния ден на 3-и юли трябва да отидат в отдел "Чужденци" в дирекцията на полицията по местонахождение.
Председателят на най-голямата изселническа конфедерация "Балгьоч" проф. др. Емин Балкан съобщи подробностите около предизборната наредба на турското вътрешно министерство.
На пресконференция в Бурса, излъчена по всички новинарски канали, той отправи призив към нашите сънародници да гласуват активно на 5 юли в една от откритите 123 избирателни секции в Турция.
Също така обясни, че при подновяването на нелегалните документи за престой никой няма да бъде глобен и ще може да пътува спокойно за България през уикенда без притеснения за черен печат в паспорта. Балкан предупреди гласоподавателите да пристигнат по родните си места поне 48 часа по-рано, за да не се създава напрежение на границата на самия изборен ден.
По неофициални данни в Турция живеят 100 000 души с двойно гражданство, от които почти половината се възползват от констутиционното си право на глас. DIR.BG
 


Сходни връзки

Турция дава рамо на Доган за изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди