изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:54 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани  пет криминални престъпления.



·  В Първо РУ на МВР Добрич е образувано бързо полицейско производство е срещу М.М. /44/, за това, че около 13,00 часа на 01 юли е проникнал в частен дом, намиращ се по ул.”Стоян Михайловски” в Добрич. След оказано съдействие на собственика на жилището, М.М. е задържан в полицейското управление със заповед за задържане за срок от 24 часа. Извършителя на престъпното деяние е криминално проявен и осъждан четири пъти за извършени кражби. Работата по случая продължава.

· Лишен от право да управлява МПС е задържан от полицейски служители на РУ на МВР Тервел. На 01 юли т.г. около 15,50 часа по ул.”Хан Аспарух” в гр.Тервел от автопатрул е спрян лек автомобил “Форд Фиеста”, с добричка регистрация, управляван от Г.П. /46/. От полицейската проверка е установено, че водача управлява автомобила си в срока на изтърпяване на административно наказание “лишаване да управлява МПС”.За същото нарушение през 2002 г. от Районен съд Тервел му е наложена присъда, през 2008 г. е осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол, а през 2009 г. - за оказана съпротива на органи на властта. Г.П. е задържан  за 24 часа. Работи се в условието на бързо полицейско производство по описа на РУ на МВР Тервел.

· За времето от 22 юни до 01 юли т.г. неизвестен извършител е проникнал в частен дом по ул.”Димитър Колачев” град Добрич и е извършил кражба на 650 лева и документи. По случая е образувано досъдебно производство.

През денонощието на територията на областта е регистрирано едно пътно – транспортно произшествие с един ранен гражданин.

· За управление на МПС след употреба на алкохол е образувано бързо полицейско производство срещу М.Й. на 29 г. На 01 юли в 10,30 часа по ул.”България” в гр.Каварна е управлявал “Фолксваген Голф”,  варненска регистрация с 1,90 промила алкохол.

· На 01 юли т.г. около 22,00 часа по ул.”Вит” в гр.Добрич, неправоспособния водач Е.Р. /26/, при потегляне от място с  лек автомобил “Опел Кадет”, губи контрола на автомобила и преминава през краката на 52-годишния пешеходец И.С. В резултат на инцидента И.С. е настанен в отделението по ортопедия в добричката болница, с фрактура на дясна глезенна става, без опасност за живота. Водачът Е.Р. е напуснал мястото на пътно-транспортното произшествие и се укрил. Провеждат се оперативни мероприятия за издирване  извършителя на деянието. По случая е образувано досъдебно производство.

От звената “Пожарна безопасност и спасяване” в областта са участвали в гасенето на три пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци и един пожар с нанесени материални щети. Проведена е една аварийно-спасителна дейност .

 

02 юли 2009 г.                                                 ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди