изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:57 EEST
Демби: Баретата ни избива до крак    
Новини“Миналия петък ми се обади колежка, която ми каза, че небеизвестният в ъндърграунда Димитър Вучев-Демби иска да се види точно с мен и да ми сподели нещо важно. Шокирах се, защото не познавах Демби, а съспенса от убийства, рекет и наркодрами съм усещала единствено от книги и филми. Освен това бе известно, че Демби е в затвора. Реших обаче, че срещата със знакова фигура от тъмната страна на прехода не е за пропускане.” Това разказва журналистката Кристина Патрашкова за срещата си с Демби в столичен вестник.

По думите й Демби е бил в затвора много пъти, защото го обвиняват за това, което казва Златомир Иванов-Баретата. Той дава пример, че когато са го стреляли в тунела на “Люлин” през 2004 г., лично той се обадил на полицията и ги чакал половин час да дойдат. Тогава полицаите намерили гилзи от стрелците. След известно време дошъл човек на Бойко и полицаите сложили белезниците на потърпевшите и образували дело за хулиганство. По думите на Демби никой не търси връзка между факта, че другият потърпевш Нацев го взривили след това. “После пак ме стрелят и пак не търсят връзка.”

Демби казва, че знае точно кой е стрелял по него, но ще го каже на по-късен етап.

По думите му Златко Баретата дошъл от провинцията и заживял в Симеоново. Работил като охранител. “по-късно се запознахме, търсеше някакви пари на Мето Илиенски и Косьо Самоковеца от мен. И затова искат да ме убият”, категоричен е Демби. По думите му Баретата искал да го ограби и го изнудвал, защото Косьо бил кръщелник на детето му и Златомир разчитал на това, че Демби знаел къде са му парите и хотелите. “Той просто ни избива до крак”, смята Демби. “Мен ме е убивал няколко пъти – това значи бомба, стреляне със снайпер, стреляне с “Калашников”, пистолет, базука. Е, защо бе? Ако аз се занимавах с нещо нередно, защо не са го хванали досега? Аз да не съм факир?”, пита Димитър Вучев-Демби.

Според него любовта към семейството е излекувал страха му от Баретата и затова започнал да говори за него. Започнал да се притеснява за жена си и децата си. “Този Златко е неразбран търговец – не можеш да разбереш какво търгува. Четете на Златан интервютата във вестниците – нашарен, татуиран циганин – лъже. Живее в палат, има охрана, позволява си разкош и лъже, че е добър. А човекът, който му защитава интересите, адвокатът Таков, е същият. Говори, че клиентите му са нормални. Значи ние, бедните, сме ненормални”, смята Демби.

На въпрос защо за не го се говори, че е наркоман, Демби отговаря: “който пуска тези слухове, да обяснява. Това са хора, които са заинтересувани от такива приказки – Златан, Маргините – Крадци, които казват: “Дръжте крадеца!”.
Според него зад Златомир стоят хора, които са по-силни от него и от съдебната система. “Това е мафия. А над него кои стои, трябва хората сами да анализират. И да си отговорят може ли човек с
такива резултати в престъпната си дейност да няма покрив над главата си. Може ли някой друг да свърши за 10 години такава работа – да избие две детски градини с хора и да създаде международна престъпна организация? Неговият адвокат заплашваше една жена с детенце да не свидетелства срещу Маргините”.
По думите му Барета и Маргините са убили Антон Милтенов-Клюна. Той разказва, че с Антон са роднини, защото му е кум.

Той разказва, че от вчера е излязъл от затвора и си е в къщи. “Явно съм най-големият престъпник”, смята Демби. На въпрос дали все пак не е извършил някоя нередност, демби отговаря така: “Водят ми се няколко счупени прозореца и лампи. А и бях взел едно фиатче на кварталния навремето. Като всяко дете исках да карам.” Демби споделя, че е пушил и трева, но не смята, че това е нередно.

У нас наркобизнесът се ръководи от шефа на Златко Баретата, но Демби не знаел кой точно е той. “Хората да си задават тези въпроси, защото рано или късно децата им ще започнат да вземат наркотици”, каза той. По думите му главен свидетел в престъпна организация – Ивайло Серафимов, който е бил уж пазен, заявил по телевизията, че е така пазен, че се е разбрало от кого го пазят и онзи му се обадил. Сега се криел. Ивайло Серафимов казал, че че в затвора Демби го е тормозел. “Аз говорих с управата на затвора дали е било така.

Идете и питайте, знаете колко свидетели има, които са автори на поредица убийства още от 90-тте години”, смята Демби. Златан Малкия бил дясната ръка на Баретата, разказва той. По думите му през последните 5-6 години има около 100 убийства, който са само заради монопол на наркотиците. Всеки наркобос си имал вид дрога, която продава, но Баретата искал да събере всички дроги и затова избивал другите босове. “А една журналистка каза за Златан (така Демби нарича Златомир), че бил човек на честта. Каква чест виждате у този човек? Аз у него не виждам нищо друго, освен татуиран индианец. В черни тъмни зандани му е мястото”, заключава той. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Демби: Баретата ни избива до крак | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди