изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:22 EET
ИЛИЯН ИЛИЕВ: “НАЙ-ГОЛЕМИЯТ НИ УСПЕХ ЗА СЕЗОНА Е ПУБЛИКАТА”    
СпортСтрахотно е да вдигнеш купа с родния си тим, заяви капитанът на ХК "Добруджа Сплендид" Илиян Илиев след историческия успех на тима в турнира за купата на България.

"Нашият осми играч отново бе публиката, приносът й към отбора е огромен и искам да благодаря за подкрепата, която получаваме. Ние сме най-добрият отбор в България. Превъзхождаме “Локомотив” и “Шумен” във всеки игрови компонент и за това само може да съжаляваме за пропуснатата титла", заяви още Илиян Илиев.

Най-големият ни успех за сезона е, че предизвикахме интереса на публиката и винаги играехме пред пълна зала и верни фенове. Така Георги Андреев - старши треньор и президент на “Добруджа Сплендид” степенува постигнатото през спортната година. "След това поставям на едно ниво представянето в Европа и спечелената купа, пред среброто в първенството. В евротурнирите играхме на осминафинал, но купата е ценна, защото е първа за добричкия колективен спорт и ние сме горди с този факт", допълни Георги Андреев. Според него добруджанци заслужено са спечелили срещу Локомотив и Шумен като дори резултатите не отразяват напълно разликата в класите.

"Играчи на Добруджа няма да преминават в други български клубове, но има интерес към наши състезатели от чужбина. Имаме готови варианти за заместници, с които вече са водени разговори", съобщи още Георги Андреев. Добричкият отбор официално е изразил желание да участва отново в Челъндж къп, въпреки добитото право за включване в Купата на ЕХФ. Причината е, че в Челъндж къп "Добруджа Сплендид" има реален шанс да подобри представането си от последното участие в турнира. По искането трябва да се произнесе Европейската хандбална федерация. В края на август Добрич ще е домакин на международен турнир. Идеята е в него да се включи още един български отбор, освен Добруджа, и два от чужбина. Тимовете ще изиграят по един мач по между си. От началото на седмицата  хандбалистите на "Добруджа Сплендид" излизат в почивка след тежкия сезон. Тя ще бъде между 20 дни и 1 месец, в зависимост от това дали тимът ще се включи в първенството на страната по плажен хандбал. НДТ/
 


Сходни връзки

ИЛИЯН ИЛИЕВ: “НАЙ-ГОЛЕМИЯТ НИ УСПЕХ ЗА СЕЗОНА Е ПУБЛИКАТА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди