изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:32 EET
ОСЪДИХА ПОДПАЛВАЧА НА КАНТОРАТА НА ЧАСТНИЯ СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕЛ Н. ЖЕЛЕВ    
Ред и сигурност30 месеца затвор получи 21-годишният Ганчо Ганчев, обявиха от Добричкият окръжен съд.

Магистратите признаха младежа за виновен, че на 31 август м.г. подпалил кантората на частния съдебен изпълнител Николай Желев, със значителна стойност – 37 362 лв., като пожарът е представлявал опасност за живота на потърпевшия. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг затворнически режим.

Подсъдимият Ганчо Ганчев помоли съда делото да се гледа като съкратено съдебно следствие и призна фактите и обстоятелствата по повдигнатото му обвинение. Съдът даде ход на процеса по съкратената процедура, след като прецени, че искането не противоречи на Наказателно-процесуалния кодекс, тъй като деянието не е извършено в пияно състояние и няма нанесена тежка телесна повреда или смърт.

По делото е установено, че на 31 август м.г. подсъдимият е придобил от бензиностанция бензин. Вечерта, използвайки прикритието на тъмнината, той залял с горивното вещество и запалил остъклената фасада на офиса на частен съдебен изпълнител в Добрич. Потърпевшият се намирал в помещението и като видял пламъците, взел законно притежавания от него пистолет марка „Зиг Зауер” и изскочил навън като е получил леки обгаряния. Той видял силуета на наведен човек, който наливал бензин в долната част на фасадата на офиса му. След като му извикал: „Какво правиш?”, подсъдимият захвърлил шишето със запалителната течност и побягнал. За да предотврати бягството му, потърпевшият стрелял и ранил Ганчо Ганчев. Частният съдебен изпълнител съобщил в полицията за инцидента и пристигналите служители на реда задържали младежа.

Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.  НДТ

 


Сходни връзки

ОСЪДИХА ПОДПАЛВАЧА НА КАНТОРАТА НА ЧАСТНИЯ СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕЛ Н. ЖЕЛЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди