изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:00 EEST
"ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ" ИСКА ПОВИШЕНИЕ НА НАЕМИТЕ    
НовиниНа следваща сесия на Общинския съвет ще бъде внесено предложение на ръководството на "Жилфонд-инвест" за повишаване на наемите на общинските жилища. Това съобщи за НДТ управителят на дружеството Илия Михайлов.


Той уточни, че може би най-високи наеми ще бъдат поискани за най-новата собственост в капитала на дружеството - блок 54-1 по ул. "Калиакра". "Завършихме изцяло санирането на сградата с хидро-и топлоизолация. Подменени са дограмите на всичките 115 апартамента в блока, извършено външно и вътрешно измазване на общите части. Вложените средства ремонта са над 2 млн. лв., от които фирмата не може да ползва данъчния кредит. Реално ремонтът на всеки един апартамент е 17 хил. лв." - каза И. Михайлов. 53 са наемателите в блока, но имат задължения към фирмата в размер на 2 хил. лв. за наеми, а се подготвят и списъците на длъжниците към "Е.Он България" и "ВиК". "Изтекоха временните договори на всички и в момента подават молби за настаняване. Намерението ни е там да настаним по-платежо способни хора, които ще поемат сами ремонтите на апартаментите вътре" - каза Михайлов.
 


Сходни връзки

"ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ" ИСКА ПОВИШЕНИЕ НА НАЕМИТЕ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ" ИСКА ПОВИШЕНИЕ НА НАЕМИТЕ
Автор: Anonymous да 2009-07-25 @ 09:01 EEST

Това са вечните спорове между наемодател и наемател. Навсякъде по света е едно и също, що се отнася до отдаване на лизинг на недвижима жилищна собственост. 

Може би най-добре ще защитите правата си като атакувате отсрещната страна за неизпълнение на сключен договор пред съда (винаги могат да се намерят такива). Освен това потърсете в Закона за задълженията и договорите дали няма определени периоди през които не могат да ви променят наема, както и да ви принудят да напуснете жилището си без съответстваща компенсация.

Също така не бива да забравяте Господине или Госпожо, че текущите ремонти са за сметка на наемателя и той е длъжен да предаде имота във вид, съответстващ на това, което е получил; като има право да си приспадне от наемите разходите по направените подобрения, както и за капитални ремонти.

-----------------------

Апропо, колко ви стана наема на месец след последното увеличение?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди