изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:45 EEST
Агенциите: Гневните българи изхърлиха БСП    
Новини
Българската дясноцентристка партия ГЕРБ спечели най-много места на днешните парламентарни избори в България с обещанията да се справи с корупцията и да оздрави икономиката, ударена от световната икономическа криза.


Това съобщава Ройтерс, като се позовава на данните от екзит-пола, предаде БГНЕС. Ръководената от бившия бодигард и сегашен кмет на София Бойко Борисов ГЕРБ получава 115-117 места в 240 местния парламент спрямо 39-42 места за управляващите социалисти, сочат данните от екзит-половете на Сова Харис и Алфа Рисърч, съобщава Ройтерс. Българите заявяват, че са гневни на досегашното правителство за това че не успя да сложи край на безнаказаността на политиците и криминалните босове, които превърнаха страната в черната овца на ЕС, коментира агенцията. Тя припомня, че миналата година бившата комунистическа страна, която се присъедини към ЕС през 2007 г., загуби над половин милиард евро средства от еврофонсовете като наказание за корупцията. Говорещият без заобикалки, Борисов, наричан Батман, като измисления супергерой заради увлечението си към екшъна, спечели сърцата на много българи, уморени от продължилите две деситилетия бавни реформи, допълва Ройтерс. Изглежда, че ще имаме силно дясноцентристко правителство", заяви пред репортери председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от Ройтерс. Новото правителство трябва да предприеме бързи действия, за да предотврати нови санкции на ЕС, което е изключително необходимо на зависимата от пари в брой икономика на страната, и да привлече инвеститори, много от които избягаха от България тази година, допълва агенцията. АФП също съобщава, че дясноцентристката партия ГЕРБ победи управляващите социалисти на парламентарните избори, но отбелязва, че не е успяла да спечели абсолютно мнозинство. Най-малко 700 000 млади и образовани българи напуснаха страната през последните две десетилетия, за да потърсят по-добри възможности за работа и по-висок стандарт на живот, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БГНЕС. "Гласувах за промяна в тази страна, защото искам да остана и да работя тук, а не в чужбина", заяви 22-годишният студент по икономика Петър Антонов, цитиран от агенцията. Миналата година ЕС замрази средства за милиони евро за страната заради твърденията за корупция, толерирана от ръководеното от социалистите правителство, което от своя страна беше раздирано от скандали, коментира АП. За сметка на това партията на Борисов обеща да вкара в затвора корупмирани държавни служители и криминални босове, посочва агенцията.
 


Сходни връзки

Агенциите: Гневните българи изхърлиха БСП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди