изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:35 EET
Иван Кръстев: Брадвата ще вземе главата на Станишев    
НовиниНяма да се учудя ако брадвата, която като че ли беше подготвена за Костов и Борисов, се окаже брадвата, която ще вземе главата на Станишев, тъй като резултатът, който днес БСП дава като депутати, които влизат в парламента е с повече от 10 по-нисък от това, което имаше СДС през 2001 година.

Това заяви политическият анализатор Иван Кръстев, предаде БГНЕС. Според него би било нелогично Бойко Борисов да не е министър-председател при такива резултати, а "дали ще бъде или не си знае той".
"БСП загуби, защото предизвика хората да излязат и да гласуват, а когато има висока избирателна активност в такава ситуация тя винаги се обръща срещу управляващите партии. Техният нисък резултат обаче не може да се обясни само с негативна кампания, а и със загубата на доверие. Всичката тази агресия, всички тия брадви са от друга култура", коментира още той, визирайки негативната предизборна реклама на БСП.
„Това, което взриви ДПС и г-н Доган не бяха гласове, които отидоха към радикалните опции – "Атака" и РЗС, а към ГЕРБ. Посланието на хората не беше: „Ние няма да позволим турци във властта”, а „Ние няма да позволим да съществува в българската политика някой, който си мисли, че не може да бъде наказан от българските избиратели”, обясни Кръстев.
„Системата стана двуполюсна и по-скоро изглеждаше като ваканционно селище – вие можете да отидете там и да прекарате добре, но някак си това не ви помага”, смята анализаторът.
По думите коалиция между ГЕРБ и Синята колиция може да бъде стабилна по простата причина, че сините нямат ход извън партията на Бойко Борисов.
"Тази коалиция обаче ще бъде трудна, защото голяма част от депутатите на ГЕРБ ще бъдат нови и ще трябва да се учат в движение", коментира Иван Кръстев. dir.bg
 


Сходни връзки

Иван Кръстев: Брадвата ще вземе главата на Станишев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди