изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:29 EEST
СТРОИТЕЛНИЯТ БРАНШ ПЛАНИРА СРЕЩА С ИНСТИТУЦИИТЕ    
НовиниНа провелото се годишно отчетно събрание на Областното представителство на Камарата на строителите в Добрич е взето решение след приключване на изборите да се проведе Кръгла маса, третираща състоянието на строителния бранш в региона и отношението на институциите към него.

Това съобщи председателят на Камарата в Добрич Илия Михайлов. "Планираме да покани за участие в кръглата маса кмтовете на общините, областния управител, директора на областна дирекция "Инспекция по труда",РДНСК, Камарата на архитектите и тази на проектантите. Естествено, на срещата ще присъстват и всички строителни фирми, вписани в централния регистър. Сред теми, които смятаме да обсъдим е и сивият сектор в бранша. Регистрираните фирми заявяват, че проверяващите органи не извършват проверки на тези, които не са вписани в регистъра, а на регистрираните. Искаме и настояваме да премахнем сивата икономика в бранша" - каза още Михайлов.  Сред предложенията, които ще бъдат отправени на Управителен съвет на камарата на централно ниво е промени в Закона за обществените поръчки. Строителите настояват при организирането и провеждането на търгове задължително да присъстват представители на Камарата на строителите в България, дори и без право на глас. От Добрич ще бъде предложено още и да бъдат намалени таксите за годишно потвърждаване и членския внос на всяка една от фирмите, направили вече регистрация в централния регистър, защото масово в региона строителните фирми споделят, че няма работа. Голяма част от обектите са замразени, няма финансиране. "Това, което е най-новото и се посрещна много добре от всички е, че се удължи срокът за потвърждение в централния регистър на вече регистрираните фирми до 30 септември, тъй като по закон изтича в края на юни" - добави Михайлов.
 


Сходни връзки

СТРОИТЕЛНИЯТ БРАНШ ПЛАНИРА СРЕЩА С ИНСТИТУЦИИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди