изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:08 EEST
Арестуваха заместник на Емел Етем    
Ред и сигурност
, Заместник-министърът на извънредните ситуации Александър Филипов е задържан, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов.


На Филипов са повдигнати обвинения за търговия с влияние и за организиране на група, която се е занимавала с купуване и продаване на гласове, уточни магистартът пред журналисти, предаде БТА. На въпрос за колко време е задържан зам.-министърът, Кокинов отговори, цитиран от БГНЕС: "Надявам се завинаги да бъде задържан".
По-рано заместник-главният прокурор Галина Тонева уточни, че по схемата се работи от няколко месеца. Тя допълни, че Филипов е съдействал за работа по проекти както по европейски програми, така и финансирани от националния бюджет. Той е взел подкуп за стотици хиляди лева, допълни прокурор Тонева.
Николай Кокинов обаче заяви, че днес Филипов не е уличен във вземане на рушвет. Вероятно става дума за оперативна информация, че той е получил такава сума.
Кокинов допълни, че зам.-министърът е имал съучастник, който е задържан в петък на място в Сливен, когато е извършвал "покупко-продажба" на гласове. Това е Бако Стоянов, който е имал пряк контакт с лицата, от които са купувани гласове и той е раздавал пари. В момнета Софийският градски съд гледа при закрити врата мярката му за неотклонение, тъй като по време на разследването са използвани специални разузнавателни средства.
Прокуратурата ще поиска постоянен арест и за Филипов. Обвинението за търговия с влияние срещу него е заради уреждане на търгове, които трябва да бъдат спечелени от конкретни фирми.
По-рано прокурори извършиха обиск в кабинета на заместника на министър Емел Етем.
"Не се чувства виновен, станала грешка", заяви самият Александър Филипов, когато той бе изведен от сградата на Министерството на извънредните ситуации. Той добави, че в момента правят обиск и в дома му.
Според информация в сайта на министерството Александър Филипов е роден в Берковица на 18.03.1959 г. Завършил е Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", специалност право.
От 1990 до 2001 г. той е бил строителен предприемач. През 2001 той влиза в политиката и до 2005 г. е депутат в 39-тото Народно събрание от НДСВ.
Филипов се изявява и в неправителствения сектор. От 1995 до 2001 г. е член на борда на директорите на Международна ромска организация "Сорос-Рома" със седалище в Цюрих, Швейцария. От 2004 г. е председател на Научноизследователски институт "Рома".
"Преди около два месеца Филипов се разграничи от НДСВ и каза, че за изборите ще търси собствена реализация", коментира зам.-председателят на партията Милен Велчев, предаде “Фокус”.  dir.bg
 


Сходни връзки

Арестуваха заместник на Емел Етем | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Арестуваха заместник на Емел Етем
Автор: Anonymous да 2009-07-06 @ 18:45 EEST
Кога ще арестуват самата  бивша министърка Етем? Мястото и е в затвора!
Арестуваха заместник на Емел Етем
Автор: Anonymous да 2009-07-08 @ 00:05 EEST

 

Тоа  курволяк  я  кецат  сите  циганьори и  турчеля.....

Подута  под  очите  или  от  пиенье или  от  много  кецанье-ебанье


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.39 секунди