изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:29 EET
ЕНП очаква нов еврокомисар от ГЕРБ    
Европейски съюз
Председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европарламента Жозеф Доул определи като „разгромителна” победата на ГЕРБ на изборите и призова партията да излъчи нов еврокомисир - от своите редици, предаде БНР.


Доул подчерта, че България е поредната Европейска страна, в която гражданите са дали своето доверие за изход от кризата на дясно-центристка партия, от семейството на ЕНП.
„Убедени сме, че Бойко Борисов ще сформира силно и успешно правителство, което ще превърне България в просперираща и сигурна страна”, заяви Жозеф Доул, като добави, че Борисов е политик на конкретните действия, и Европа очаква с нетърпение да види бързи и ефективни реформи.
Жозеф Доул подчерта още, че сега е важно да има номинация на нов български комисар - от ГЕРБ, и че това ще е съществено както за подобряване на репутацията на България, така и за засилването на влиянието на ЕНП.
Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозо също поздрави ГЕРБ и Бойко Борисов за победата на парламентарните избори. Барозу добави, че е работил пълноценно със Сергей Станишев, който бил дал важен принос към Европейския съвет.
„Той винаги е защитавал европейската перспектива и аз съм благодарен за това. България е страна с икономически потенциал, с много богата история, много богата култура и сега е в критична фаза на реформите и членството си в Европейския съюз. Европейската комисия ще направи всичко по силите си, за да помогне на новото правителство на България да придвижи страната напред, така че българските граждани да получат пълните ползи от членството в Европейския съюз", каза Барозу, цитиран от БГНЕС.
 


Сходни връзки

ЕНП очаква нов еврокомисар от ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди