изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:54 EEST
ПЕТЪР ПЕТКОВ ОТНОВО СПЕЧЕЛИ КОНКУРСА ЗА ДИРЕКТОР НА КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР    
НовиниДосегашният директор на кукления театър "Дора Габе" в Добрич Петър Петков спечели обявения от Министерството на културата конкурс за ръководната длъжност. Освен него, в надпреварата е участвал още един кандидат.

П. Петков е директор на театъра от януари 1999 г., ръководният пост е с тригодишен мандат. Според регламента на конкурса, той е трябвало да представи програма за развитие на театъра. Пред НДТ г-н Петков заяви, че предизвикателството сега е още по-голямо предвид сериозната финансова криза.
Вече приключиха репетициите на спектакъла "Грозното патенце", чиято премиера ще се състои в края на август или началото на септември. В дните около празника на Добрич пък ще се състои премиера на спектакъла "Котаракът в чизми", който ще бъде дипломна работа на сценаристката Даниела Христова и на Христина Стоилова, чиято е сценографията. Спектакълът ще бъде дебют и за две нови актриси в добричкия куклен театър - Теодора Желева и Валентина Хамамджиева. Двете са завършили НАТФИЗ тази година в класа на професор Боньо Лунгов.
 


Сходни връзки

ПЕТЪР ПЕТКОВ ОТНОВО СПЕЧЕЛИ КОНКУРСА ЗА ДИРЕКТОР НА КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди