изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:44 EEST
СЪЗДАВАТ НАУЧНА ЛАБОРАТОРИЯ В ТЕХНОЛОГИЧНИЯ КОЛЕЖ    
ОбразованиеКолективът на Добруджански технологичен колеж подготви проект, с който ще се постави началото на научно-приложна работа, насочена към внедряване на иновации в областта на земеделието и животновъдството.

Натрупаният 20-годишен отпит на колежа в обучението на специалисти по земеделска техника и електроника създаде ядро от преподаватели-специалисти, които освен чисто учебна работа извършват и изследователска работа, непосредствено свързана със съвременните иновативни постижения в аграрния сектор, подчертаха от учебното заведение. Става дума за създаването на научно-приложна лаборатория, която напълно е в съответствие със стратегическите приоритети на научните изследвания в Технически университет-Варна.  В нея ще се провежда и практическо обучение на студенти по фундаментални и общо технически дисциплини и по специализиращи и специални дисциплини. За част от тях сега студентите пътуват до ТУ-Варна. Със създаването на научно-приложната лаборатория в Добруджанския технологичен колеж ще останат 480 часа лабораторни упражнения и ще се постигне обогатяване и осъвременяване на учебно техническите средства, информираха още от учебното заведение.
 


Сходни връзки

СЪЗДАВАТ НАУЧНА ЛАБОРАТОРИЯ В ТЕХНОЛОГИЧНИЯ КОЛЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди