изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:30 EEST
СЛЕД 15 ГОДИНИ И ВЛОЖЕНИ 1 350 ХИЛ. ЛВ., РЕНОВИРАХА ПЪТЕН УЧАСТЪК    
НовиниОт вчера вече е напълно проходим и пуснат в експлоатация пътния участък между селата Балик и Пчелник, чиято дължина е 5 км. Това съобщиха от пресслужбата на Областно пътно управление. Оттам допълват, че пътната отсечка е била напълно неизползваема и непроходима от 15 години.

В реновирането й е използвана съвсем нова технология, като ремонтът е приключен  в 15-дневен срок. Новата технология, ползвана при ремонта, представлява студено рециклиране на пътната настилка, добавяне на допълнителен пласт от трошен камък, който се стабилизира с цимент и химически добавки, след което - полагане на износващия пласт от плътен асфалтобетон, уточняват от управлението. Изпълнител на обекта е фирмата "Пътно строителство" АД, като вложената в ремонта инвестиция е в размер на 1 350 000 лв. Реално с пускането в експлоатация на този участък, пътят от село Балик до Добрич се скъси с около 14 км, а от Житница и околните села за Силистра  - с  близо 50 км.
С възстановяването на 5-километровата отсечка се дава възможност и за разтоварване на трафика по път II - 71, който свърза областите Добрич и Силистра, използван в летните месеци от тежкотоварни автомобили за превоз на селскостопанска продукция, добавят от пресслужбата на управлението.
 


Сходни връзки

СЛЕД 15 ГОДИНИ И ВЛОЖЕНИ 1 350 ХИЛ. ЛВ., РЕНОВИРАХА ПЪТЕН УЧАСТЪК | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СЛЕД 15 ГОДИНИ И ВЛОЖЕНИ 1 350 ХИЛ. ЛВ., РЕНОВИРАХА ПЪТЕН УЧАСТЪК
Автор: Anonymous да 2009-07-13 @ 12:25 EEST
Фирма "Пътно строителство" АД е главен изпълнител на обекта, но подизпълнител на обекта и изпълнител на новата технология за студено рециклиране на пътя с Балик - с. Пчелник е фирма "АТЛАС БАЛКАН" ООД, моля редакторите да поправят тази неточност.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди