изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:15 EEST
Борисов си даде 6 месеца срок    
Политика
За шест месеца трябва да докажем на Брюксел, че от нас зависи да се възстанови доверието и да върнем парите от европейските фондове в България. Това заяви Бойко Борисов след срещата си с главния прокурор Борис Велчев и ръководството на прокуратурата, предаде БТА.


"За този срок и прокуратурата трябва да направи така, че да спрат критиките против съдебната система и всеки, който е извършил, извършва или би извършил престъпление, да бъде разследван без да има никакви "чадъри", добави Борисов.
Той допълни, че прокуратурата ще остане в съдебната власт, защото смята, че тя може да се справи сама.
Няма значение дали става дума за министър на ГЕРБ, кмет на ГЕРБ, категоричен бе Борисов, който изрази очакването си от прокуратурата за превенция на престъпленията. Дори забавяне с 10–15 дни за мен е недопустимо, допълни той.
Нека да конституираме парламента, така отговори бъдещият премиер на въпрос дали планира промени във Висшия съдебен съвет, предаде БГНЕС.
"Получих уверение, че мислим по еднакъв начин", заяви пък Борис Велчев. Той е поискал да бъде позволено от закона при разследването на купуване на гласове да бъдат използвани специални разузнавателни средства и доказателствата, събрани от тях, да бъдат прилагани в съда.
На срещата в прокуратурата присъства и председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който ще заеме поста вътрешен министър - новина обявена на място от Бойко Борисов. dir.bg
 


Сходни връзки

Борисов си даде 6 месеца срок | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди