изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:11 EEST
ЧЕСТИТА БАНЯ! ОТ 1.07. КУБИК ВОДА - 2.70 ЛЕВА    
Икономика В сайта на  Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ е публикувано решението на комисията за новите цени на водата в Добричка област на база внесеното искане за промяна на цените от "ВиК" - Добрич. В решението се казва, че цените влизат в сила от 1 юли т.г. Така на практика вече кубик вода на чешмата у дома ни бърка в джоба с 2.70 лв.

 Реално, ако човек си купи някой друг галон трапезна вода, която всъщност представлява мъртва вода и в нея няма никакви живинки, защото те са утрепани по специална технология, ще му излезе хем по-евтино, хем по-чисто, защото от чешмите ни след всяка авария поне по десетина минути тече кал и пясък. Пък авариите в Добрич са в изобилие, тъй като водопреносната мрежа е 60-годишна.

Както НДТ писа в броя си от 10 юни, искане за увеличение на цената на водата в Добрич бе внесена в ДКЕВР от главна дирекция "Водоснабдителни и канализационни услуги" и дирекция "Икономически анализи и работа с потребители". В доклада фигурираше анализ за недоброто икономическо състояние на дружеството, на базата на което се искаха нови цени. Исканата от "ВиК" - Добрич, цена на кубик за домакинство с ДДС бе в размер на 2.63 лв. Явно впечатлени от лошите икономически показатели на държавното предприятие, пък и от факта, че няма да плащат от своя джоб, софиянци от ДКЕВР са му дали отгоре още някоя и друга стотинка и така кубикът за домакинствата ни струва вече 2.70 лв. с ДДС. Според разбивката, даваме по 1.92 лв. за доставка на питейна вода, 0.13 лв. плащаме за отпадни води, а за пречистване битовите абонати дават по 0.19 лв. Тези цени са без ДДС. На предприятията, в зависимост от степента на замърсяване, това ще им коства от 0.19 лв. до 0.56 лв. без ДДС. НДТ

 


Сходни връзки

ЧЕСТИТА БАНЯ! ОТ 1.07. КУБИК ВОДА - 2.70 ЛЕВА | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЧЕСТИТА БАНЯ! ОТ 1.07. КУБИК ВОДА - 2.70 ЛЕВА
Автор: Anonymous да 2009-07-09 @ 09:19 EEST
Тия от ВИК се самозбравиха. Какво става бе добруджанци -кротки овчици.До кога ще търпим и мълчим?Харчим вода и си я плащаме - и то по какви цени само. А това, че плащаме обща вода? Всеки говори и коментира, но никой нищо не прави. От къде идва тая обща вода -казват от съседи които ги няма или крадат - а ние добросъвестните им плащаме.Това е знак и ние да постъпваме като тях щом от ВИК казват, че нищо не могат да направят и ние сами да се оправяме.Добре -апел към всички -нека всички да крадем както можем.
ЧЕСТИТА БАНЯ! ОТ 1.07. КУБИК ВОДА - 2.70 ЛЕВА
Автор: Anonymous да 2009-07-09 @ 12:34 EEST
Още вчера  обърнах вниманието на гражданите на Добрич (наречени меко сазано "овчици" от пъвия коментар)  за променената цена на водата (вж. коментарите на "длъжници на ВиК"). Апелът всеки да краде както може - не споделям, но само  закъснялата информация на вестниците за случилото се  не е достатъчна в този случай. Веднага Общината трябва да се намеси, кметицата да не спи, а да се задействат всички средства за промяна на това неправилна решение. Другото решение може би е -неподчинението.  Някои "умници" изглежда забравиха, че за  културата и хигиенните навици на един народ се съди по изразходваната за тази цел вода. Ние добруджанци се оказа ,че сме втора ръка хора, за да не използвам други неприлични епитети.
ЧЕСТИТА БАНЯ! ОТ 1.07. КУБИК ВОДА - 2.70 ЛЕВА
Автор: Anonymous да 2009-07-09 @ 13:27 EEST
Stiga! Dokoga ?  Za6to VIK ne si subere milionite zaduljeniq,a vdiga cenata i si opravq smetkite na gurba na redovnite si platci?
ЧЕСТИТА БАНЯ! ОТ 1.07. КУБИК ВОДА - 2.70 ЛЕВА
Автор: Anonymous да 2009-07-09 @ 14:33 EEST

Въпросче: Някои знае ли кой и как ще поеме разхода от хиляди кубици вода на вчерашната авария в центъра?!

а. НИЕ

б. НИЕ

в. НИЕ 

Някои да се е затруднил с отговора?!

ЧЕСТИТА БАНЯ! ОТ 1.07. КУБИК ВОДА - 2.70 ЛЕВА
Автор: Anonymous да 2009-09-15 @ 19:02 EEST
kogato niakoi komentira ne6to nekada e na qsno za kakvo stava na vapros
ЧЕСТИТА БАНЯ! ОТ 1.07. КУБИК ВОДА - 2.70 ЛЕВА
Автор: Anonymous да 2010-07-09 @ 11:21 EEST

всички във входа черпим от един общ водомер.защо не нидавате писмена информация кой от нас колко вода е консумирал през месеца за да знаем на какво основание ни начислявате обща вода.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди