изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:22 EET
ГЕРБ праща децата в предучилищна на 5 години    
ОбразованиеЩе продължим реформите в образованието и ще ги усъвършенстваме. ГЕРБ ще заложи на намаляване на възрастта на задължително предучилищно образование – подготовката да започне от 5 години и то целодневно.

Това заяви Йорданка Фандъкова, заместник-кмет по образование и култура в Столична община и най-спряганият кандидат за следващ просветен министър от кабинета на ГЕРБ пред БНТ, цитирана от БГНЕС.
Външното оценяване трябва да се усъвършенства. Трябва да се дискутира и за изпитите след 7 клас, които, според Фандъкова, генерират напрежение. Заместник-кметицата смята, че най-важното в момента е гарантиране на това да не падат средствата за образование от предварително заложените, т.е. да се изпълни бюджетът до 90%. Тя подчерта и че трябва да се отблокират националните програми, в т.ч. средствата за диференцираното заплащане и то бързо.
ГЕРБ вече имат готовност да предложат рамка на нов Закон за училищното образование, в който всичко да бъде насочено към ученика.
Йорданка Фандъкова не пожела да коментира предвидената от настоящия министър на образованието и науката Даниел Вълчев забрана за носене на религиозни символи, но заяви, че е съгласна, че безспорно учениците трябва да имат приличен външен вид.  dir.bg
 


Сходни връзки

ГЕРБ праща децата в предучилищна на 5 години | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди