изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:59 EET
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез денонощието на територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани  пет криминални престъпления.

 

· Трима извършители на кражба са заловени от служители на Полицейски участък с.Крушари. На 07 срещу 08 юли т.г. З.С. /41/, Д.Д. /33/ и непълнолетния Д.С.  са проникнали през незатворен прозорец в частен дом в с.Крушари, община Добричка и са извършили кражба на фризер марка “Ением”, шевна машина “Лучник”, 3 броя бутилки пропан-бутан, винкели, профили и други метални предмети. След получаване на сигнала в полицейския участък, незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия, в резултат на които са установени извършителите на деянието. Вещите, предмет на кражбата са иззети и върнати на собственика. В хода на проверката е установено, че през 1995 г. З.С. има криминална регистрация за извършена кражба на обществено имущество. Работата по разследване и документиране на случая продължава. Срещу лицата е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ на МВР Добрич.

·  При извършена съвместна проверка от служители на Второ РУ на МВР Добрич и служители на “ЕОН-България Мрежи” ЕООД Варна, на 08 юли т.г. в с.Тянево, община Добричка е установено незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на употребената ел.енергия. В извършването на това престъпление е заподозрян С.М. /49/. Материалите по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура – Добрич. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство по описа на Второ РУ на МВР Добрич.

· На 07 срещу 08 юли т.г. неизвестен извършител е счупил две осветителни тела от ниското улично осветление, намиращо се пред сградата на кметството в с.Септемврийци, община Каварна. След подаване на сигнала в РУ на МВР Каварна, незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които е установен извършителя на деянието - 20-годишния Я.А. от същото село. Работата по случая продължава. Срещу лицето е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.216 от Наказателния кодекс.

· При проведена оперативно-издирвателна работа на 08 юли т.г. от полицаи от РУ на МВР Тервел бе задържан 67-годишния А.П. от с.Плачи дол, община Добрич. На 07 юли т.г. около 11,00 часа  А.П. е извършил кражба на кобила от покрайнините на с.Плачи дол,  собственост на 67-годишен мъж от същото село. Разследването по случая продължава в условията на досъдебно производство.  Извършителят на престъплението е задържан със заповед за полицейско задържане за срок от 24 часа.

· За времето от 02 до 08 юли т.г. неизвестен е проникнал в частен дом, намиращ се по ул.”България” в гр.Каварна и е извършил кражба на около 9 грама златни накити и парична сума в размер на 200 лева. След подаване на сигнала, произшествието е посетено от дежурната оперативно-следствена група на полицейското управление в гр.Каварна. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1 от Наказателния кодекс по описа на РУ на МВР Каварна.

През последното денонощие на територията на областта са регистрирани три пътно – транспортни произшествия, с нанесени материални щети.

· На 08 юли т.г. в 20,45 часа по ул.”Сава Ганчев” в близост до складовете на РПК “Съгласие” в гр.Каварна 19-годишния П.П. от Добрич, водач на лек автомобил “Рено Меган” , поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се блъска челно в лек автомобил “Сузуки Гранд Витара”, управляван от 24-годишна жена - Н.Ч. от гр.Каварна. Настъпилото пътно-транспортно произшествие е със значителни имуществени вреди и по двете превозни средства. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ на МВР Каварна.

Служителите на пожарната служба в областта са участвали в гасенето на  два пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци.

 

 

 

09 юли 2009 г.                                                 ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди