изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:38 EEST
Антония Първанова подаде оставка като член на Политическия съвет на НДСВ    
Политика София. Евродепутатът от НДСВ Антония Първанова подаде оставка като член на Политическия съвет на жълтата партия и призова да започне подготовка на извънреден конгрес на НДСВ. В отворено писмо до членовете и симпатизантите на НДСВ, изпратено до медиите, Първанова заявява, че всички в ръководството на жълтата партия трябва незабавно да подадат оставка, да се проведат общински събрания, които да излъчат делегатите на извънредния конгрес на НДСВ и да се направят промени в устава.

Пълният текст на отвореното писмо на Антония Първанова гласи:
Изборите приключиха, с тях и илюзиите ни. Точно сега е време за равносметка. Народът се произнесе недвусмислено. Дойде време за истината. И тя звучи така: Политическата сила, притежаваща най-сериозния професионален и експертен капацитет в България се превърна в политически аутсайдер. Това е позорно и срамно. Днес всички искаме да получим ясни отговори. Заслужават го близо 130000 граждани, които ни подкрепиха без условия и уговорки. Доверието на хората беше загубено и стигнахме до политическото дъно, защото:
1. Бяха предадени очакванията ни за промяна.
2. Личните партийни амбиции надделяха над обществения интерес.
3. Направените компромиси работиха за две партийни централи.
Този път нашият лидер ни показа как е морално и достойно да се постъпи. Той подаде оставка. Всички ние в НДСВ знаем, че не само Симеон Втори носи отговорноста.
Днес подадавам оставка, като член на Политическия съвет на НДСВ.
Вина има цялото ръководство на Партията, както и членовете на Политическия съвет. Отговорноста е лична. И всички трябва незабавно да подадат оставка. Имаме нужда от пречистване! За тези, които нямат достатъчно кураж, сме длъжни да ги насърчим да го направят. Днес виновните за изборния провал, вместо да поемат отговорност за него, ни заблуждават с анализи и търсят грешките в структурите по места.
Няма време за компромиси! Партията е в извънпарламентарна опозиция. Вече не съществува реалият политически център. Предстои реставрация на двуполюсния модел в страната. Повече от всякога имаме нужда от умерена политика. В името на завръщането на доброто име и на доверието в НДСВ искам да заявя открито:
Необходимо е да бъде извършено Голямото чистене без компромиси и съжаления! Само това може да бъде основата за достоен политически път на партията ни.
Да започнем на чисто!
Представителите на НДСВ в страната са онези, които са най-близо до хората и те познават ежедневните им проблеми. Видях го с очите си. Haшите структури могат по най-безпристрастен и справедлив начин да укрепят редиците ни. Партията трябва да се рестартира отдолу нагоре. За да не се нанесат непоправими щети и за да бъде спряна ерозията, предлагам спешно да бъдат предприети следните стъпки:
1. Да се създаде оперативен щаб от структурите по места, за подготовка на извънреден конгрес, който да рестартира НДСВ.
2. Да се проведат общински събрания, които да излъчат делегати на Конгреса.
3. Да бъдат обсъдени предложения за промени в устава.
Вярвам, че НДСВ има сили да се прероди и да бъде фактор за цивилизованото и демократично развитие на България. Без колебание заявявам, че ние сме и ще бъде носител на европейската либерална и центристка идея в България.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Антония Първанова подаде оставка като член на Политическия съвет на НДСВ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Антония Първанова подаде оставка като член на Политическия съвет на НДСВ
Автор: Anonymous да 2009-07-09 @ 21:05 EEST
Ako ima doblest da se otkaje ot Evrodepotat mardata ,vidq 4e koraba potava i otkazvame se ot carq na hod sa sledva6tite partii ,da ama kelepira se goni tova e da si politik v BG ot cvqt na cvqt kato "p4eli4ka"o tq si e trujeni4ka no ne i d-r samo po obrazovanie moje  po dela NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Антония Първанова подаде оставка като член на Политическия съвет на НДСВ
Автор: Anonymous да 2009-07-09 @ 22:59 EEST
хахахахахахаха........Другарката Параванова била много изненадана???        ......... Нека да обясни как с помоща на етническата мафия ДПС стана евродупетатка???

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди