изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:47 EEST
ОТНОВО ЩЕ ГЛЕДАТ ДЕЛОТО ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ НА ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТНИ ИЗБОРИ    
Ред и сигурност
Повторно в Окръжния съд в Добрич ще бъде гледано делото за купуване на гласове срещу 40-годишния Славчо Христов и 46-годишния Северин Стефанов от Добрич, след като Върховният касационен съд отмени въззивното му решение по казуса.


Срещу двамата е повдигнатото обвинение, че са предложили и дали имотна облага на други лица с цел да ги склонят да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат на местните избори през 2007 г.

Върховният касационен съд се е произнесъл по жалбата на Окръжна прокуратура – Добрич, срещу решението на Добричкия окръжен съд от 22 октомври м.г. С него бе отменено решението на Районен съд – Добрич, който призна за виновни Славчо и Северин, че в съучастие са предложили или дали имотна облага на 16 лица с цел да ги склонят да упражнят избирателното си право в полза на кандидата за един от кандидатите за кмет на община Добрич на проведените на 28 октомври 2007 г. избори за кмет и общински съветници. Върховният касационен съд върна  делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на Добричкия окръжен съд на стадия на съдебното заседание.

В съдебните зали в Добрич делото ще продължи на 6 октомври т.г.

Първата съдебна инстанция освободи двамата от наказателна отговорност и им е наложи административно наказание „глоба” – на Северин в размер на 1800 лв., а на Славчо – 2000 лв. Те обжалваха с аргумент, че актът на Районен съд – Добрич, противоречи на Наказателния кодекс. Добричкия окръжен съд прие, че пострадалите от това престъпление граждани не са подали жалби за накърняване на тяхното избирателно право и прокуратурата не е била сезирана  по надлежния ред. На тези основания бе отменено първоинстанционното решение, а производството прекратено. НДТ

 


Сходни връзки

ОТНОВО ЩЕ ГЛЕДАТ ДЕЛОТО ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ НА ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТНИ ИЗБОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди