изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:33 EEST
КАВАРНА РАБОТИ ПО ПРОЕКТ ЗА МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА    
НовиниНа сайта си община Каварна съобщава, че от началото на юни тя, в партньорство с кооперация "Зеленчуков рай - Каварна" и сдружение за екология и устойчиво развитие "Гетия Понтика", изпълнява проект "Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на община Каварна".

Проектът се реализира във връзка с подписан договор за предоставяне на финансова помощ между кметството, министерството на земеделието и храните и ДФ "Земеделие", финансиран от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година. Стойността на проекта е 180 000 лв.
Целта, която си поставят участниците в него, е подпомагане възникването на местна инициативна група на територията на морската община, която да се утвърди като работеща структура, както и насърчавне включването на местното население в разработване и бъдещо прилагане на групата. Проектните дейности ще се реализират в рамките на 20 месеца и са включени проучвания в селските райони, обучение и придобиване на умения, формиране на работни групи и провеждане на информационни събития за окуражаване на населението за активно участие в процеса на местно развитие и други. През юни започна събиране на информация за територията на общината - за създаване база данни за разработване на Стратегията, изготвяне комуникационен план, изготвяне на информационни материали, представящи проекта. Сформиран е и проектният екип, който ще е отговорен за ежедневното планиране и изпълнение на дейностите.
 


Сходни връзки

КАВАРНА РАБОТИ ПО ПРОЕКТ ЗА МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.91 секунди