изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:43 EEST
Кръстосан разпит за Цонев и Етем    
Новини Двама министри ще бъдат привикани на разпит до 10 дни. Военният шеф Николай Цонев и колежката му от Министерството на извънредните ситуации Емел Етем ще дават показания за афера с купуване на гласове. Заради нея бе арестуван зам.-министърът на МИС Александър Филипов, пише "Стандарт". На висшия чиновник бе повдигнато обвинение за организиране на престъпна група за търговия с влияние и купуване на гласове в полза на НДСВ. Днес, както АСН информира, Филипов напусна килията срещу 10 000 лева гаранция заради влошено здраве.


Макар Цонев да отрече да има нещо общо с пазаруването на гласове, срещу него също може да бъде повдигнато обвинение, заявиха източници от прокуратурата. Етем пък трябва да отговаря като пряк шеф на Филипов.

Според държавното обвинение Филипов, който е от квотата на НДСВ, финансирал мащабна кампания за изборна търговия в полза на царистите. Разследващите започнали да го следят преди месец по анонимен сигнал, получен в ДАНС. Телефонът му веднага бил пуснат за подслушване.

Висшият чиновник се оказал много "приказлив" и само за няколко дни станало ясно, че се е свързал с ромския тартор Бако Стоянов. Оказало се, че зам.-министърът обещал на Бако по 100 лева на глас в полза на жълтите на парламентарните избори. Ромският брокер бе арестуван в циганска махала, докато раздавал пари на свои хора.

При подслушването на Филипов той бил уличен в още куп далавери. Царистът лобирал конкретни бизнесмени да печелят конкурси за доставки на техника и укрепване на диги и водни съоръжения из страната. По първоначални данни от този бизнес  Филипов си докарвал по половин милион месечно. Точната сума на злоупотребите му обаче все още се уточнява.

От прокуратурата поискаха отстраняването на Филипов от поста. В разследването се включва и спецзвеното за борба с измамите с европари към градската прокуратура. Причината е, че голяма част от проверяваните сделки са били по програми на ЕС.

actualno.com

 


Сходни връзки

Кръстосан разпит за Цонев и Етем | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди