изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:12 EEST
Борисов иска да спрат ”Белене” и ”Южен поток”    
Новини
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров да спре преговорите за участие на държавата в големи международни инвестиционни проекти.


В писмото, изпратено от Борисов до Димитров се визират проектите АЕЦ „Белене”, „Южен поток”, изграждане на ТЕЦ в гр. Скопие – Македония, предаде "Фокус".
Повод за писмото са станали тревожни сигнали, получени от ръководството на ГЕРБ, "за действия в държавните предприятия, които не отчитат финансово–икономическата криза, в която се намира националната икономика и интересите на държавата като цяло".
С писмото си Бойко Борисов настоява министърът също така незабавно да нареди да бъде преустановено разпореждането с активите и имуществото на такива предприятия и по-конкретно - да забрани продажбата и изкупуването на дълготрайни активи; сключване на нови лизингови кредитни договори; да спре процедурата по емитиране на облигационен заем за Българския енергиен холдинг в размер на 100 000 000 евро, както и временно да преустанови преговорите за сключване на нов договор за доставка на руски природен газ за нашата страна.
"Тези действия ще бъдат възобновени след задълбочено проучване и анализиране от страна на компетентните държавни органи, специалисти и експерти, които ще поемат ръководството на националната икономика, в резултат на променената политическа обстановка в нашата страна след проведените на 05.07.2009 г. парламентарни избори", се казва в писмото на бъдещия премиер. В него Борисов дава на Димитров срок от три дни да го уведоми за извършените действия в тази насока.  dir.bg
 


Сходни връзки

Борисов иска да спрат ”Белене” и ”Южен поток” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди