изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:47 EEST
Меглена Кунева остава еврокомисар    
Европейски съюз
Меглена Кунева ще продължи да бъде еврокомисар по защита на потребителите. На пресконференция Меглена Кунева заяви: „Решението е над всякакви амбиции и личен дневен ред”.


Европейската комисия ще направи всичко възможно, за да подкрепи Бойко Борисов и правителството му, каза още Кунева, цитирана от "Фокус". Тя е разговаряла тази седмица с Бойко Борисов, разговаряла е и с председателя на ЕК Жозе Барозу за предизвикателствата, които стоят пред България. Барозу е демонстрирал, че иска да види силна държава в ЕС.
„Нека да не обвиняваме ЕК за лоша комуникация. Нека да работим заедно с Европейката комисия, за да може тази комуникация да се случва. Очакват ни трудни месеци и в Европа, и в България. Най-важните решения в България са свързани с икономическата криза”, посочи еврокомисарят.
Кунева каза, че се нуждаем от помощта на Европа, от европейските фондове. Тя посочи, че ЕС винаги е помагал на България.
Меглена Кунева поздрави Бойко Борисов за победата на изборите и посочи, че хората са му дали ясен мандат да работи за България.
„България има нужда от стабилност, от стабилно правителство, което да взема трудни решения. Има трудни решения, които ще се вземат и в България, и в ЕС”, заяви тя. След като се даде този мандат ние трябва у нас да сложим настрани партийните различия, смята Кунева.
ЕК никога не е пропускала да покаже солидарност към нашата страна, да бъде търпелива и да подкрепя всяко усилие на страната ни, каза още тя. По думите й – в следващите месеци ще имаме още по-голяма нужда от това.
Вероятно ще имаме нужда да поискаме помощ за платежния си баланс и ако отново има газова криза в резултат на отношенията Украйна - Русия, каза още Кунева.  dir.bg
 


Сходни връзки

Меглена Кунева остава еврокомисар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди