изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:09 EEST
Борисов разкри още двама бъдещи министри    
Новини
Бъдещият премиер Бойко Борисов съобщи имената на още двама министри в следващото правителство. Имената им са сред спряганите в последните дни членове на проектокабинет.


Йорданка Фандъкова ще бъде новият министър на образованието в следващото правителство, потвърди лидерът на ГЕРБ. Той каза това след упорити догадки на репортери за състава на новия министерски съвет. На въпрос дали журналистите със сигурност да съобщават Фандъкова като министър на образованието Борисов отговори утвърдително, предаде Дарик радио.
Йорданка Фандъкова сега е заместник-кмет по образованието в София и беше избрана и за депутат от ГЕРБ от 24-ти МИР в София.
Борисов потвърди и името на експерта от световната банка Симеон Дянков като бъдещ министър на финансите.
Така обявените имена на министри стават три, след като след среща в прокуратурата вчера Борисов обяви, че председателят на ГЕРБ и негова "дясна ръка" Цветан Цветанов ще е следващият министър на вътрешните работи.
"Новото правителство ще направи така, че парламентът да е стабилен, със силна местна, изпълнителна и съдебна власт. Това е формулата държавата да "дръпне" напред", заяви в Сливен кметът на София и бъдещ министър-председател, който беше гост на бенефисния мач на Пеневата чета от САЩ ‘94. Борисов уточни, че няма да се оголва една власт за сметка на друга. Успешните кметове, какъвто е и Йордан Лечков, ще се запазят, увери той.
На въпрос очаква ли провокации от синдикатите, ако след месец новото правителство не представи антикризисен план, той отговори, че всички разбират в каква ситуация е държавата в момента. Според изнесения днес доклад на Международния валутен фонд МВФ ръстът на икономиката пада с 7,7 процента, "вместо това, което ни говориха управляващите, че има ръст в икономиката", допълни Бойко Борисов.  dir.bg
 


Сходни връзки

Борисов разкри още двама бъдещи министри | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди