изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:28 EEST
Взрив за Цветанов    
НовиниГотвят взрив срещу Цветан Цветанов, следващия министър на вътрешните работи, дясната ръка на бъдещия премиер на България - Бойко Борисов. Това предупреждение според столичен вестник било изпратено тия дни до Държавната агенция за национална сигурност и предизвикало мобилизация на специалните служби.

Да, има сигнал за замислено покушение чрез взривяване срещу председателя на ГЕРБ, потвърдиха от МВР.

“Без коментар”, каза Цветанов и потвърди неохотно, че от 24 часа насам е под засилена охрана.

Бойко Борисов заплашван поне 10 пъти

Поне 10 заплахи са отправяни досега към Бойко Борисов - докато беше главен секретар на МВР, кмет на София, лидер на ГЕРБ и кандидат депутат от НДСВ през 2005 г.

Най-гръмката от тях е от края на 2002 г. - тогава чуждите спецслужби алармираха нашето МВР, че сръбският мафиот Сретен Йоцич е поръчал атентат срещу генерала.

Йоцич, известен и с прякора Йоца Амстердамеца, е заловен у нас и екстрадиран в Холандия през лятото на 2002 г. Няколко месеца по-късно властите там засичат информация, че сърбинът от затвора уговаря килъри да ликвидират холандския прокурор Клоос Полой и българския главен секретар на МВР Бойко Борисов.

През март 2003 г. на ГКПП - Калотина е заловен босненеца Ферид Топчагич с два гранатомета. Предполага се, че базуките идват у нас, за да се осъществи планът за отмъщение на Йоцич. По споразумение с прокуратурата обаче Топчагич получава 3-годишна условна присъда и 2000 лв., като е признат за виновен само за контрабанда на оръжие и напуска страната.

В момента в Белград тече дело срещу Йоцич. В самозащитна реч пред съда неотдавна той обяви, че в България бил под закрилата на генерал Бойко Борисов. В последните дни на парламента, въпреки протестите на опозицията, се сформира комисия да проверява думите на мафиота.

Бойко Борисов подсказа, че случващото се е поредната закана срещу него, а вътрешният министър Михаил Миков го покани в МВР да подаде жалба, ако се чувства застрашен.

През 2006 г. столичният кмет засече група, която следи маршрутите му, наблюдава апартамента му в София и къщата му в Банкя. Тогава постови полицаи сами предложиха да пазят специално и двата адреса.


Жена издаде заговор срещу Цветан Цветанов

Предупреждението за атентат срещу о.з. полковника, номиниран от Бойко Борисов за вътрешен министър, било препратено до вътрешното министерство от ДАНС.

Една жена, позната на агентите по националната сигурност, им пратила случайно придобита от нея информация, че има заговор за ликвидацията на най-доверения човек на бъдещия премиер.

“Сведенията, които ни предоставя информаторката, са с достатъчна степен на достоверност, така че не могат да бъдат оставени без внимание”, довериха посветени в стартиралото незабавно разследване.

“Оставям въпроса ви без коментар”, заяви Цветан Цветанов, запитан дали знае, че го заплашва адска машина. Макар и неохотно, той потвърди все пак, че се намира от денонощие насам под засилена охрана.

Пазачите на Цветанов - от Националната служба за охрана останаха вчера почти незабелязани около централата на ГЕРБ на столичния площад “България”.

От близкото обкръжение на Цветан Цветанов довериха, че той научил за бомбената заплаха не от друг, а от Бойко Борисов. Генерала му позвънил в късните часове в четвъртък, за да го предупреди лично, че агенти на ДАНС и на МВР считат сигурността му за застрашена и я вземат под своя грижа.

“МВР прави абсолютно всичко, което е необходимо, за да изясни сигнала за планирано покушение и да гарантира безопасност на застрашения”, заявиха вчера от криминалната дирекция на МВР.

Оперативните работници проверявали усилено различни версии за мотивите на неизвестните терористи.

Първата версия била най-близо до политиката: Имало известни партийци, заинтересовани да лишат бъдещия премиер Борисов от човека до него, комуто той има най-голямо доверие.

Втората версия опирала до МВР: Значителни фигури във вътрешното министерство се чувствали застрашени от очакваната ревизия на обществени поръчки и конкурси, проведени през последните 4 години.

Третата версия визирала очакванията за множество арести в дните, след като представителят на ГЕРБ заеме шефския кабинет в централата на МВР на ул. “Шести септември”.

Четвъртата версия е свързана с възможни битови конфликти, но е почти изключена, коментираха криминалисти. Те поясниха, че личният живот на Цветанов от 4-5 години насам е под обществено наблюдение, при което ставало ясно, че в него няма лични разпри.

Нито една от хипотезите на разследващите не е отпаднала, нито потвърдена, обявиха отлично осведомени източници на “Труд”.

Те не отрекоха с категоричност информацията, че в нощта срещу петък спеполицаи и агенти на ДАНС посетили изненадващо адреси на заподозрени, където намерили и иззели оръжие и документи.

“Замисълът за покушение над Цветанов сигурно е полицейска работа”, коментираха ченгетата с уговорката, че не са в течение на разследването. По думите им има хора в органите, които се опасяват, че като бивш полицай бъдещият вътрешен министър е прекалено добре осведомен за вътрешноведомствените далавери. Те не изключват, че сигналът до ДАНС има за цел да го сплаши и да го накара да направи равносметка за враговете и приятелите си.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Взрив за Цветанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди