изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:49 EET
Петиция против трудовите ограничения за българи в Ирландия    
По светаПЕТИЦИЯ ПРОТИВ ТРУДОВИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ, НАЛОЖЕНИ ЗА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ОТ ИРЛАНДСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО



Ние, долуподписаните отправяме петиция до:

1. Президента на Ирландия Мери Макалииз
2. Министър-Председател на Ирландия Брайън Коуен
3. Министър по Труда,Търговия и Предприемачество Мери Кохлън
4. Министър по Интеграцията на Ирландия Джон Кърън

да променят статута на Българите,работещи в Ирландия.

Българската общност в Ирландия е добре запозната с усилията,положени от специализирани организации за събиране на информация и статистически данни с цел подпомагане на Ирландското Правителство за взимане на балансирани решения относно достъпа на Български граждани до Ирландcкия трудов пазар.

България е работила усърдно през периода преди и след присъединяването си към Европейския Съюз през 2007 година за постигане на крайната цел,която е реална и действителнa интеграция и европейски стандарт във всички области.

Въпреки това,настоящата позиция на Ирландското Правителство е да третира Българските граждани различно от останалите европейски граждани. На Българите е разрешено да работят в Ирландия с Трудово Разрешение,което само по себе си е мярка,приложима обикновено към неевропейските граждани.
Добре е известно,че на всяка страна-членка се дава право да приложи мерки относно достъпа до трудовия пазар в случай на сериозни сътресения.Българските граждани също така са запознати с трудностите,с които Ирландския трудов пазар и икономика се сблъскват в момента поради рецесията. Броят на Българите в Ирландия едва надвишава 2000,което е много по-малко от броя на граждани от други националности,пребиваващи и работещи в страната като граждани на Полша,Италия,Испания,Франция и други страни-членки на Европейския Съюз;Китай,Бразилия,Русия,страни от Африка,Азия,Среден Изток( страни извън Европейския Съюз).
Очевидно е,че много от работещите в Ирландия пристигат от страни,които са извън Европейския Съюз.
Следователно,ние долуподписаните изразяваме несъгласие,че Българските граждани се явяват истинската заплаха за Ирландския трудов пазар. Също така смятаме,че ограничителните мерки са израз на дискриминация,тъй като се отричат основни човешки права на Българите,залегнали в Европейското право като правото на свободно движение и труд в рамките на Европейския Съюз.
Българските граждани са третирани като второстепенни европейски граждани,които биват лишавани от права на свободен достъп до Ирландския трудов пазар,дадени на други европейски граждани без никакви ограничителни мерки.
Както е потвърдено от Европейските Разпоредби за Социална Сигурност(Разпоредби 1408/71 и 574/72),които координират правата на работещите в рамките на Европейския Съюз :'те трябва да бъдат защитени от всякакви рискове,посочени в Разпоредбите и трябва да бъдат третирани по същия начин,както всички останали европейски граждани.'

Ние следователно настояваме пред Ирландското Правителство да премахне тази дискриминационна разпоредба възможно най-скоро и да възстанови законното право на Българските граждани за неограничено движение и работа в рамките на Европейския Съюз,част от който е Ирландия.Това ще се счита за справедливо и прогресивно решение като се вземе под внимание настоящата ситуация в Ирландия и Европейския Съюз като цяло.

С Уважение:

БЪЛГАРСКА ОБЩНОСТ
ИРЛАНДИЯ
 


Сходни връзки

Петиция против трудовите ограничения за българи в Ирландия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди