изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:30 EEST
20-МЕТРОВА ЕЛА ПОЕ ГРЪМ И СПАСИ КООПЕРАЦИИ    
Общество Живеещите в три кооперации в центъра на Добрич са имали изключителен късмет, че преди около 40 години в двора на една от тях е засадена ела. Разразилата се гръмотевична буря в петък едва не е нанесла щети на някоя от кооперациите, разказват хора, живеещи в триетажните блокчета. Гръм паднал, но дървото го е прилякло,защото е по-високо от блоковете. Хора, които в петък по обяд около 12.30 ч.си били вкъщи чули невероятен трясък.

 Възрастен мъж, живеещ на втория етаж на една от кооперациите, видял през прозореца как светла лента широка около 10 см,  пълзи по стъблото на близо 20-метровото дърво и навсякъде хвърчали трески от кората му и дървесина. Хората са благодарни на дървото, че е поело гръмотевицата. За щастие пораженията от нея били само дваизгорели телевизора в апартамент в едната от кооперациите и гръмнал компютър в книжарница, намираща се наблизо.
Живеещите в района се кръстят и се молят да не се повтаря природното явление, защото никъде наоколо по покривите няма гръмоотвод. Липсва и гръмоотводът на близката камбанария на храм. “Св. Георги”, казаха живеещи в района.


 


Сходни връзки

20-МЕТРОВА ЕЛА ПОЕ ГРЪМ И СПАСИ КООПЕРАЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди