изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:53 EEST
Тайнствена дама: София ще стане ”дискотека”    
Новини
Сформирана е група, която цели да създаде напрежение в столицата. Ако не се вземат мерки, София може да заприлича на "дискотека". Това предупреждение е получено в ДАНС в четвъртък от 49-годишната Т.И., която сама отишла в редакцията на в. "24 часа". Името й се пази в редакцията от съображения за сигурност, съобщава изданието.


Ден по-рано беше публикувана информация, че сигналът за това, че има заплахи за взрив срещу председателя на ГЕРБ и бъдещ вътрешен министър Цветан Цветанов, е подаден от измамница, тъй като не се потвърждава отникъде.
"Искат да ме изкарат измамница, но това не е вярно. Никъде не съм коментирала, че се готви взрив за Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Не съм споменавала имената им, нито имената на Станишев и Първанов. Думите, които предадох, бяха: "София ще заприлича на дискотека!" Каза ми ги човек, който е видял чували и скици", обяснява мистериозната жена, според която чувалите били прекарани с бус от Видин до София.
"Стреснах се, когато прочетох вестниците, защото някой умишлено е изнесъл информация и така пречи на проверката на ДАНС. Който трябва, вече е предупреден", казва още Т.И.
Тя била извикана да беседва с агенти на ДАНС в четвъртък, дали й 7-8 листа да напише обяснение. Казали, че за да почнат работа по сигнала й, трябва да мине през тест с детектор на лъжата. Жената се съгласила, беседвала с психолози повече от два часа, минала и на полиграфа.
Започнала е проверка на информацията, получена от други източници, че в дъното на заговора стоят кръгове около влиятелна партия. Като начало имало план да бъде заложена бомба в кола на оживен паркинг до сграда с много хора, съобщава още вестникът. Въпросният паркинг вече е проверен, но от МВР заявяват, че нямат информация за открит взрив. Проверяват се данните и за други набелязани обекти.
"Подадох сигнала, за да вземат мерки. От човек, който е криминално проявен, научих, че друг сигнал, който отнесох в Софийска градска прокуратура, е стигнал с моя актуална снимка до най-приближените от охраната на известен лидер. Не се срамувам от гражданската си постъпка. Хората трябва да реагират, но вече не знам пред кого", казва Т. И., която уверява, че е готова да се обърне и към чужди посолства. Тя търси спешна среща с бъдещия премиер Бойко Борисов и дясната му ръка Цветанов. Според дамата целта на заговорниците била да създадат хаос и да сринат авторитета и бизнеса на хора, близки до тях.
Т.Н. не отрече, че срещу нея са водени 2 дела. По едното била опрравдана и е висящо на втора инстанция, а другото - прекратено.
"Нито потвърждавам, нито отричам", казва говорителят на ДАНС Зоя Димитрова на въпрос дали 49-годишната дама е подала сигнала за взривове в София.
От градската прокуратура потвърдиха, че са получили сигнал, който няма да коментират докато проверката на агенцията не приключи.

dir.bg

 


Сходни връзки

Тайнствена дама: София ще стане ”дискотека” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди