изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:04 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите почивни дни  на територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани  дванадесет криминални престъпления.

 

·  На 10 юли т.г. Добрички районен съд на свое заседание наложи на лицето С.М. /40/ „Задържане в поделенията на МВР” за срок от седем денонощия. На 09 юли т.г. С.М. е извършил грубо нарушение на обществения ред, като е отправял нецензурни думи към своите съграждани, не изпълнил полицейско разпореждане и отправял обиди към органите на реда.

· След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на сектор „СОД” и Първо РУ на МВР Добрич са установени и задържани четири непълнолетни лица - Н.Й. на 15 г., С.Т. /16/, Д.И. /17/ и В.В. /17/, всички от гр.Добрич. На 09 срещу 10 юли т.г. младежите са направили опит за кражба, като са повредили решетката на кафе-автомат, монтиран в супер-маркет в ЖК „Балик”. Материалите по случая се подготвят за Районна прокуратура – Добрич. Образувано е досъдебно производство.

·  На 11 юли т.г. от лек автомобил марка „КИА Рио”, със софийска регистрация, паркиран в близост до северния плаж в с.Кранево, неизвестен извършител е извършил кражба на CD марка „JVC”, акумулатор и куфар с дрехи. Произшествието е посетено от полицейските служители на РУ на МВР Албена. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1 от Наказателния кодекс.

· За времето от 19,30 до 22,00 часа на 12 юли т.г., неизвестен извършител е проникнал през незатворен прозорец в частен дом в с.Рогачево, община Балчик и е извършил кражба на златни накити, мобилен телефон, ръчен часовник, 500 швейцарски франка и връзка ключове. Съобщение за извършеното престъпление е подадено в 22,10 часа в РУ на МВР Албена. Произшествието е посетено от оперативно-следствената група. Образувано е досъдебно производство.

· За периода от 27 юни до 11 юли т.г. неизвестен извършител е проникнал във вила, намираща се във вилна зона „Белите скали” в гр.Балчик и е извършил кражба на 14-инчов телевизор, радиоприемник, шест нови одеала и шест броя оградни платна. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ на МВР Албена.

· Със заповед за задържане за срок от 24 часа в РУ на МВР Албена е задържан И.К. /22/ от гр.Добрич. На 12 юли т.г. в дежурната част на полицейското управление е получен сигнал за възникнал скандал пред питейно заведение в с.Кранево. На място изпратения полицейски екип е задържал лицето И.К., във връзка с нарушаване на обществения ред и за нанесен побой над Д.Д. /23/. Материалите по случая ще бъдат докладвани в Районна прокуратура гр.Балчик.  По случая се извършва проверка.

През почивните дни на територията на областта са регистрирани девет пътно – транспортни произшествия, при които са ранени двама граждани.

· Досъдебно производство е образувано срещу 17-годишен  моторист. На 10 юли т.г. около 02,50 часа по главен път от КК „Албена” посока с.Оброчище, до бензиностанция „Ромпетрол”, от полицейски автопатрул на РУ на МВР Албена е спрян мотопед „Ямаха”, управляван от 17-годишния  И.Н. При подаден ясен сигнал със стоп-палка, същият не спира и продължава движение в посока с.Оброчище. От последвалите проверки е установено, че водачът е неправоспособен и управлява превозното средство след употреба на алкохол 1,77 промила, а мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Работата по случая продължава.

· На 11 юли т.г. около 10,15 часа по пътя гр.Добрич – посока гр.Балчик, лек автомобил „Рено Лагуна” с добричка регистрация, управляван от Б.Х./23/, при движение с несъобразена с пътните условия скорост и предприета маневра изпреварване, губи контрол над автомобила и блъска движещия се пред него лек автомобил „Рено Клио” с водач Г.Г. /56/. От пътния инцидент е пострадала 51-годишната съпруга на Г.Г. Жената е настанена е в отделението по Неврохирургия при МБАЛ Добрич, с комоцио, без опасност за живота. На Б.Х. е извършена проверка за алкохол, при която техническото средство е отчело 1,59 промила. Взета е кръвна проба по надлежния ред. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, буква „Б” от Наказателния кодекс.

 

Служителите на пожарната служба в областта са реагирали на два сигнала за произшествия, от които един пожар възникнал в сухи треви и отпадъци и един пожар със материални загуби. Проведени са три аварийно спасителни дейности.

· На 10 юли т.г. в Пожарна служба гр.Шабла получено съобщение за възникнал пожар в стопанска сграда в с.Твърдица, община Шабла. Произшествието е посетено от дежурните екипи на РУ на МВР Шабла и служители от пожарна безопасност. Огънят е унищожил покривната конструкция на сградата, 35 тенекии с пчелен мед, двигател за лодка „Ямаха”, прахосмукачка и телевизор, кошери и пчеларски инвентар. Причините за възникването на пожара  и стойността на нанесените щети се изясняват в условията на досъдебно производство.

 

                    

                         УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

 

“Стартира кампанията

ТОТО полиция – ляТОТО ти дава шанс

 

За трета поредна година ще се проведе съвместната кампания на Българския спортен тотализатор и МВР по проблемите на безопасността на движението “ТОТО полиция – ляТОТО ти дава шанс”. Благородната и социално ангажирана инициатива за намаляване на пътно-транспортните произшествия и транспортния травматизъм стартира от 10 юли и ще продължи до 20 юли 2009 г.

По пътищата към морето всеки ден в определени часове автопатрули на „КАТ-Пътна полиция” и екипи на Спортния тотализатор ще спират и връчват листовки и награди на изрядните шофьори.  Ще участват и популярни личности от сферата на спорта и шоубизнеса, които ще отправят своите послания към участниците в движението.

 

На територията на област Добрич съвместните екипи на БСТ и полицията ще бъдат разположени от

10.00 часа до 11.00 часа на следните места:

 

·             16.07.2009 г.  - Златни пясъци – Кранево ГП І-9 /преди с.Кранево, общ. Балчик/

·             17.07.2009 г.  - Кранево – Албена ГП І-9 / с.Кранево – КК „Албена”, до бензиностанция Бултрак /

·             18.07.2009 г.  - КК „Албенагр.Балчик-панорамен път/в района на вилна зона ”Златна рибка”/

·             19.07.2009 г.  - Балчик – Каварна – ГП І-9 /в района на разклона за гр. Каварна/

 

Каним представители от всички медии от добричка област за разгласа на лятната инициатива!

 

 

 

13 юли 2009 г.                                                 ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.47 секунди