изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:14 EET
ФУМИЕ ФУКУИ ПОДАРИ ПИАНО НА “РУСАЛКА”    
Култура Наситена културна програма и тази година има във ваканционен клуб “Русалка”, каза за НДТ Мария Банева, която е председател на Международния център по изкуства “Русалка”

Известната японска пианистка Фумие Фукуи, която е съпруга на бившия посланик на Япония у нас, е подарила пиано на ваканционен клуб “Русалка”. То ще бъде използвано по време на предстоящата музикална академия, която ще се проведе от 21 август до 2 септември. Това съобщи Мария Банева, която е председател на Международния център по изкуства “Русалка”.

Академията е традиционно събитие в културния живот на “Русалка”. Самата Фумие Фукуи многократно е участвала в нея, включително и през миналата година.

Съорганизатор на академията е Съюзът на музикалните дейци, а художествен ръководител е проф. Жени Захариева. За академията се очаква да пристигнат известни преподаватели и музикални от Русия, Румъния. За форума тук са извали музиканти от САЩ, Франция, Италия, Румъния, Сърбия, а младите изпълнители са били между 20 и 40. В момента тече записването за тазгодишното издание, коментира Мария Банева.

В културния календар на “Русалка” до края на сезона предстои традиционният джаз фестивал. Тази година той ще събере джаз музиканти и формации от цялата страна в периода от 15 до 20 август. Освен изявите всяка вечер на анимационния екип на ваканционния клуб, предстои в “Русалка” да гостуват модерен балет “Тангра” от Хасково, който е участвал в европейски и световни конкурси, както и хор от средното училище в Димитровград. В средата на август пък 30 деца от Варна ще пристигнат в “Русалка”, за да рисуват. Те са от клубове по живопис и ще могат да се възползват от прекрасната база на “Русалка”, за да почиват и творят, на изключително ниски цени, обясни г-жа Банева. От началото на сезона в “Русалка” вече се проведоха две културни прояви, които НДТ отрази. Те са медийния фестивал, който всяка година се провежда във ваканционния клуб, организиран от “АКБ Форес” и “Международния център по изкуствата “Русалка”, както и художественият пленер.

НДТ

 


Сходни връзки

ФУМИЕ ФУКУИ ПОДАРИ ПИАНО НА “РУСАЛКА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди