изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:24 EEST
“РУСАЛКА” РАБОТИ НА ЦЕНИ ЗА НИСЪК СЕЗОН    
Икономика Нито една кражба не е станала във ваканционния клуб за десет години. Това лято цените във ваканционен клуб “Русалка” ще бъдат на нивото за нисък сезон. Това съобщи  Ангел Марков, който е комплексен управител.

Очакванията са, че кризата ще доведе до около 20-25 на сто спад на туристите през тази година. При капацитет от 1000 места. Скоро общият брой на летовниците е бил 390, очаква се до дни базата да бъде заета почти наполовина.

“Както навсякъде, така и в “Русалка” кризата се отрази. Но, “Русалка” може да се гордее, че тук е имало, има и ще продължи да има туристи, тъй като клубът остана единственото кътче, което се запази във вид, в който е било”, обясни А. Марков. И добави, че прави чест на собственика, че не тръгна като другите да застроява и да продава.

Макар и клубът да е от затворен вид, всеки, който пожелае, може да влезе, за да разгледа, но след като предварително се обади в администрацията. Той се охранява с цел да се осигури в максимална степен спокойствието на летовниците. И подчерта, че за десет години във ваканционния клуб не е извършена нито една кражба и няма нито един тревожен инцидент.

В момента в “Русалка” има туристи от Русия, Румъния, Молдова и много българи. Има руснаци, които идват по за 45 дни в “Русалка”. През това лято там са пристигнали три гувернантки от Русия. Те ще останат там през целия сезон, а децата, за които те се грижат, идват на смени, обясни Марков. Сред клиентите са ваканционното селище са и румънците. Много от тях идват за уикендите в “Русалка”. Сред интересните оферти на комплекса, който работи по формулата “ол инклузив” е и дневният пакет. Срещу 50 лева за периода от 10 до 23 часа може да се ползват всички услуги в комплекса без спане, а от 14 до 23 часа цената е 25 лева на ден. Има много клиенти, които са си закупили апартаменти в комплекс “Калиакрия” и идват в “Русалка”, за да ползват услугите на ваканционното селище, обясни Марков.

В “Русалка” обаче са получили няколко сигнала от туристи за това, че в съседен имот се разхожда стадо кози. Имотът бил изключителна държавна собственост и попадал в “Натура 2000”. Там е сниман филмът “Езоп”. В района попадал и заливът Таук Лиман. Сега държавният имот бил заграден и там се отглеждало стадо кози. “Туристите се оплакват, че мирише, а и животните влизат при нас, в старата конюшня”, обясни Марков.   

НДТ

 


Сходни връзки

“РУСАЛКА” РАБОТИ НА ЦЕНИ ЗА НИСЪК СЕЗОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди