изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:07 EEST
Борисов получава мандата    
Парламент
В 16.00 ч. утре лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще се срещне с президента Георги Първанов за получаването на мандат за съставяне на правителство.


Това съобщи Борисов след срещата с депутатите на ГЕРБ в столичния квартал "Симеоново", предаде БТА.
По-рано днес от президентството съобщиха, че президентът свиква утре от 16 ч. консултации с партиите и коалициите от 41-то Народно събрание. По конституция той прави това преди да връчи мандат за съставяне на правителство на представителят на партията, спечелила най-много гласове на парламентарните избори.
Бойко Борисов каза още, че очаква правителството, което ще бъде излъчено от партията, да бъде подкрепено от сегашните управляващи, предаде “Фокус”. Пред журналисти Борисов каза, че „и Станишев, и Доган, и президентът искат незабавно съставяне на правителство заради кризата”. „Ако не го подкрепят, това означава, че искат нови избори”, коментира той.
На днешната си среща със 116-те бъдещи депутати от ГЕРБ Бойко Борисов е инструктирал бъдещите депутати да не гласуват с чужди карти, да творят закони и да не забравят за това, за което са избрани. "Надявам се да не се случва да отзовавам депутати", каза Бойко Борисов, цитиран от БНР.
„Да не забравят това, за което са ги избрали хората”, коментира той.
Кандидатурата на Цецка Цачева за председател на парламента е одобрена единодушно от всички депутати. Не са обсъждани кандидатурите за председатели на комисии, каза още Борисов.
По отношение назначаването на Цветан Цветанов за председател на парламентарната група на ГЕРБ Борисов каза: „Защо за два дни да е друг и той да е в сянката на Цветанов”.
dir.bg
 


Сходни връзки

Борисов получава мандата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди