изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:11 EEST
КОСЯТ СЕРВИТУТИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ПОЖАРИТЕ    
НовиниОт пресслужбата на Областно пътно управление в Добрич /ОПУ/, съобщиха, че управлението стартира дейности по превенция на пожарите за юли. В тях е включено косене на около 900 дка в сервитута на републиканските пътища в област Добрич. Дейностите се извършват с цел осигуряване на добра видимост и предотвратяване на пожари в най-активния период на жътвената кампания в областта.


Фирмата-изпълнител ще извърши косене на тревни площи по банкети и откоси, допълват още от управлението.
През юни е било извършено ръчно и машинно косене на 2200 дка тревни площи по републиканската пътна мрежа в областта. Общо, за двата летни месеца - юни и юли, ще бъдат окосени около 3100 дка площи в сервитута на 825 км от републиканската пътна мрежа, стопанисвана от ОПУ, обобщават от управлението.
Паралелно с това пътищата в областта се почистват и от битови отпадъци, автомобилни гуми, които също създават опасност от възникването на пожари.
Направата на противопожарни ленти в селскостопанските посеви, намиращи се в непосредствена близост до пътното платно, е ангажимент на земеделските производители.
ОПУ - Добрич призовава водачите на моторни превозни средства да не изхвърлят отпадъци, създаващи предпоставки за пожар или други опасности по пътя.
 


Сходни връзки

КОСЯТ СЕРВИТУТИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ПОЖАРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди