изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:17 EEST
НАРКОДИЛЪРИ ОСТАВАТ С УСЛОВНИ ПРИСЪДИ    
НовиниВарненският апелативен съд потвърди наложеното от Окръжния съд в Добрич условно наказание "лишаване от свобода" за срок от 2 години и 6 месеца с 4 години изпитателен срок за двама добричлии.

Те са Петър Х. на 21 години и Продан И. на 23 години, които са ръководили група за наркоразпространение. На година и половина условно е осъден 24-годишният Стоян И. Петър е разпространил 19,5 кг марихуана на стойност 117 хиляди лева, а Продан - 15 кг марихуана за 90 хиляди лева. Стоян е признат за виновен в разпространението на 2 килограма марихуана на стойност 12 хиляди лева, както и за притежание на марихуана и амфетамин за 102,441 лв. Условни присъди получиха непълнолетен, който пренасял дрогата от Сандански до Добрич, както и двама местни наркодилъри.
Заедно с тях получиха условни наказания още трима добричлии - непълнолетен младеж, който пренасял наркотика от Сандански до Добрич и двама местни наркодилъри. Техните присъди не са обжалвани и вече са влезли в сила.
Добричката окръжна прокуратура е протестирала пред въззивната съдебна инстанция акта на Окръжен съд - Добрич, по отношение на Петър Х., Продан И. и Стоян И. Държавното обвинение е поискало да им се наложи ефективно наказание или се увеличи изпитателният срок на условните присъди. Варненският апелативен съд постанови, че искането е неоснователно и остави в сила присъдата на Добричкия окръжен съд. Обяснява се, че условните присъди са съобразени с изискванията на института на съкратеното съдебно следствие, при който е разгледано делото, както и смекчаващи обстоятелства като самопризнания и изразеното съжаление на тримата подсъдими, младата им възраст и добрите характеристични данни, липсата на отегчаващи отговорността им обстоятелства. Според апелативния съд, влизането в затвора предвид младата им възраст и липсата на житейски опит, би ги превърнало в "потенциални престъпници за в бъдеще". 
 


Сходни връзки

НАРКОДИЛЪРИ ОСТАВАТ С УСЛОВНИ ПРИСЪДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди