изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:58 EEST
НАД 1000 ДЕКАРА С РЕКОЛТА УНИЩОЖЕНИ ПРИ ОСЕМ ПОЖАРА    
Ред и сигурностГолямо завишение на броя на пожарите, възникнали в Добричка област през юни, в сравнение със същия период на м. г., отчита звено "Пожарна безопасност и спасяване".


През предния месец огнеборците са били викани за 223 запалвания, докато през 2008 г. - за 30. До момента при осем пожара са изгорели 1081 дка с пшеница и ечемик, спасени са десетки хиляди дка и горски масиви, каза началникът на звеното комисар Димчо Симеонов. Той посочи, че през м. г. за този период е имало три пожара, при които са унищожени 200 дка реколта. Според Симеонов, сред причините за завишението на запалванията е неправилната оценка на противопожарната обстановка, както и небрежното боравене с огън на открити места. Масово арендатори и кооперации не наемали охрана от икономии, което също водело до повече изгорели декари с посеви. При три от пожарите, възникнали в пшенични масиви, причините още се изяснявали, работело се по всички версии, включително и за умишлени палежи. Комисар Симеонов посочи, че при гасенето на пожарите срещат голямо съдействие от страна на арендатори, граждани, служители на "АСА-Шеле", "Гражданска защита" и горските стопанства.
Огнеборците в областта отчитат завишение на пожарите не само през юни, но и от началото на годината като цяло. Статистиката сочи, че за първото шестмесечие на 2009 г. произшествията с материални щети са 130 при 117 за същия период на м. г. Общо за шестте месеца на годината колите на пожарната са излезли за 639 случая.
27 са лъжливите повиквания от началото на годината, за същия период на 2007-а са били 16. Това за нас е голям проблем, защото всяко забавяне е изключително фатално, каза Димчо Симеонов. НДТ
 


Сходни връзки

НАД 1000 ДЕКАРА С РЕКОЛТА УНИЩОЖЕНИ ПРИ ОСЕМ ПОЖАРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди