изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:46 EEST
КЗК ПРОУЧВА БАНКОВИЯ СЕКТОР    
ИкономикаОт пресслужбата на Комисията за защита на конкуренцията съобщиха, че със свое решение тя се е самосезирала и образува производство за проучване на евентуално картелно споразумение от страна на сдружение "Асоциация на банките в България" /АББ/.

Като първа стъпка по проучването експертите на КЗК са проверили офиса на АББ, с цел събиране на доказателства, които имат пряко или косвено значение за доказване на евентуално нарушение. В проверката са участвали и представители на МВР, уточняват от комисията. При проверката на място са иззети копия от документи, съхранявани на хартиен носител, а чрез използване на Форенсик лабораторията са иззети и документи, съхранявани на електронни и други цифрови носители на информация.
От комисията заявяват, че събраните документи и записи ще бъдат проучени от експертите на КЗК и ако се установят доказателства за извършено нарушение, с определение комисията ще предяви на ответната страна твърденията за извършени нарушения. След това ответното сдружение ще разполага със срок от най-малко 30 дни, за да упражни правото си на защита, включително като представи своите писмени възражения по предявените твърдения и упражни правото си на изслушване пред комисията. В окончателното си решение по случая КЗК  може да установи извършено нарушение и да наложи санкция, както и да постанови прекратяване на нарушението, допълват от пресслужбата на комисията.
 


Сходни връзки

КЗК ПРОУЧВА БАНКОВИЯ СЕКТОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди