изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:42 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ЖЕРТВА СЕ ОПЪВА НА ПРЕСТЪПНИК. ТОЙ БЯГА    
ЛюбопитноНеизвестен мъж почукал на 13 юли, около 15 часа на вратата на 57-годишен жител на Безводица. Представил се за инкасатор от енергото, влязъл в къщата със сила, запушил устата на собственика и му поискал 3 хил. долара. Мъжът обаче оказал съпротива и започнал ръкопашен бой. В един момент нападателят извадил пистолет, засега неизвестна марка, съобщиха от полицията. Въпреки това селянинът не се предал и принудил нападателя да избяга.

ПИЕМ ВОДА С ВКУС НА НАФТА, АМОНЯК И НИТРИТИ

От три дни питейната вода мирише на нафта, жалваха се живеещите на ул. "Цар Самуил" в редакцията. Репортерска проверка се зае със случая. Експерти от ХЕИ и "ВиК", и вестника, установи замърсяване на водата. Пробата, взета от водоема, показва, че водата е чиста, взета е и проба от замърсената вода. Анализите на ХЕИ установили, че за три дни водата има привкус на нафта, а освен това е установено наличие на амоняк, недопустимо по БДС, а в един от трите дни, в които са вземани проби за анализи има констатирани и наличие на нитрити. От ХЕИ продължават да следят състоянието на водата и препоръчват до отстраняване на замърсителите, да се пие минерална вода.
НДТ - 15 юли 1999 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ЖЕРТВА СЕ ОПЪВА НА ПРЕСТЪПНИК. ТОЙ БЯГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди