изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:49 EEST
Арестуват лекар, крил дама, точила европроект    
Ред и сигурност
Сестра на висша чиновничка в Министерството на финансите, която е обвинена в присвояване на пари по програмата “Леонардо Да Винчи”, е била арестувана вчера заради фалшив болничен. Задържан е и лекараят, издал документа.


Ася Инджова, известна още като Кака (като бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев - Батко - б.р.), е арестувана за 72 часа с прокурорска заповед, съобщава в. "24 часа".
Причината са болничен и епикриза, заради които тя не участва от дълго време в досъдебно производство, по което е обвиняема. Според прокуратурата медицинските документи не са верни. Те станаха и причина за отлагане на съдебно дело, по което дамата е подсъдима. По двете дела Ася Инджова е обвиняема и подсъдима за присвояване на над 100 000 евро по 3 проекта по европрограмата "Леонардо да Винчи". Ася е по-голямата сестра на Силвия Инджова, шефка на отдел във финансовото министерство, който отговаря за европроектите.
Медицинските документи, заради които бе задържана Инджова, са издадени от лекар с инициали И. Ц. Според тях тя страда от хроничен калкулозен холецистит на жлъчката. Тройна съдебномедицинска експертиза, разпоредена от прокуратурата, обаче излязла със заключение, че това заболяване на Инджова е измислено. Тя имала камък в жлъчката, което обаче не пречело на престоя й в ареста, нито на това да участва в досъдебно или съдебно производство, твърдят тримата експерти. Не се налагало и постъпването й за лечение в болница. Д-р И. Ц. е завеждащ хирургично отделение в известна болница и шеф на специалната лекарско-консултативна комисия по хирургични болести. Той също е бил задържан вчера, допълва изданието. Държавното обвинение е наредило пълна проверка на хирургичното отделение, издадените болнични листове и направленията, по които са постъпвали пациентите.
Срещу Ася Инджова се водят две дела. Едното е в съда, но първото заседание бе отложено заради неявяване на подсъдимата. Тя е обвинена и в присвояване на 24 700 евро по друг проект - "Установяване на френския опит в газифицирането на сгради". Става дума за допълнителната квалификация и практическото обучение на 20 млади работници, което според прокуратурата не е изпълнено. Досъдебното производство е било образувано през септември 2008 г., а обвинителният акт, внесен в съда през март т.г.
Кака обаче е арестувана заради второто дело. Там разследването на практика е приключило, но предявяването на материалите и внасянето им в съда се бавят пак заради болничния й, издаден в началото на юни. Досъдебното производство е било образувано през септември 2008 г., а обвинителният акт, внесен в съда през март т.г. dir.bg
 


Сходни връзки

Арестуват лекар, крил дама, точила европроект | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди