изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:09 EET
Човекът, който се храни със слънце    
Любопитно

72-годишният Хира Ратан Манек е индиец, който казва, че от 14 години живее на фотосинтеза, ще разкаже за метода си днес от 18 часа, в Националния музей „Земята и хората". Той разработва метод за приемане на слънчева светлина и използването й за лечение и поддържане на тялото без необходимостта от твърда храна. Индиецът Манек популяризира метода за използването на слънчевата светлина за лечение и като енергиен източник.



Вдъхновен от ученичка на индийския учител Шри Ауробиндо, той насочва усилията си към разработване на метод за приемане на слънчева светлина, без необходимост от твърда храна. Работи върху метода си в продължение на три години. Техниката, която предлага, не е нова за света, напротив, това е стар метод „тратак" (концентрация върху слънцето), практикуван по всички части на света - Египет, Гърция, Индия, Америка.

От юни 1995 година Хира Манек живее основно на слънчева енергия и вода. Понякога, ако обстоятелствата налагат, приема чай, кафе или цвик от мляко. Досега е имал два периода на строг пост, през които е бил наблюдаван от няколко екипа учени и лекари. Първият пост е продължил 211 дни (през 1995-1996 година). Вторият пост е продължил 411 дни (2000-2001 година) в Ахмедабад. По време на този пост Манек е приемал само преварена вода и никакви инжекции.

През първите месеци той отслабнал с 19 килограма, но след това теглото му се е стабилизирало и не се наблюдавали никакви промени във физическото и психическото му здраве.

Така индиецът започва да пътува по света и да изнася лекции, да преподава своя метод на хора, заинтересувани от използването на слънчевата светлина за лечение и като енергиен източник. В момента има много практикуващи от цял свят по неговата методика за гледане на слънцето, пише БГНЕС.  http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Човекът, който се храни със слънце | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди